Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Θεοχάρης: Δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποιητικών Ε1 και Ε2 μέσω Διαδικτύου

Απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών μέσω Τwitter

Στη διάψευση δημοσιευμάτων και πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ολοκληρώσει την υποδομή υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων εισοδήματος μέσω ίντερνετ προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών μέσω Τwitter ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ακόμη η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής τροποιητικής φορολογικής δήλωσης Ε1 και Ε2.


Σημειώνεται πως πολλοί φορολογούμενοι που έχουν υποβάλει λανθασμένη φορολογική δήλωση και θα πρέπει να επισκεφθούν την εφορία τους για τη χειρόγραφη υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης. 

Αν ο φορολογούμενος υποβάλλει τροποποιητική δήλωση από την οποία προκύπτει περισσότερος φόρος εισοδήματος σε σχέση με αυτόν που βεβαιώθηκε με την αρχική δήλωση δεν θα πληρώνει πρόστιμο, αλλά μόνο τον πρόσθετο φόρο και τις προσαυξήσεις.

Αντίθετα ο φορολογούμενος που θα υποβάλλει τροποποιητική φορολογική δήλωση από την οποία θα προκύπτει μείωση φόρου σε σχέση με την αρχική δήλωση, τότε θα καλείται να πληρώσει πρόστιμο για την υποβολή της. 

Επίσης θα πρέπει να προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά από τα οποία θα προκύπτει η μείωση του οφειλόμενου φόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα