Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Οι 105 "εντολές" της τρόικας

Της Δήμητρας Καδδά

Τουλάχιστον  105 «εντολές»  περιλαμβάνουν τα  αναλυτικά κείμενα του Μνημονίου  με προθεσμία  έως το  τέλος του Σεπτεμβρίου. Προβλέπουν αλλαγές στα φορολογικά επενδυτικά κίνητρα, ανακοίνωση των  5.000 σε καθεστώς κινητικότητας που θα αποχωρήσουν οριστικά,  έναρξη αναθεώρησης των αντικειμενικών αξιών,  τις τελικές αποφάσεις για τις συνεταιριστικές τράπεζες και για  το Ταμείο Παρακαταθηκών.

Επίσης ορίζουν ότι πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή και ο νέος Προϋπολογισμός μαζί με το μεσοπρόθεσμο αφού ξεπεραστεί (;) ο σκόπελος για νέα μέτρα, ολοκληρωθούν μεταρρυθμίσεις στο πεδίο είσπραξης εσόδων και πάταξης της διαφθοράς αλλά και στην ενίσχυση του ανταγωνισμού και στο άνοιγμα των αγορών.

Τα πιο πολλά από τα μέτρα έχουν προθεσμία έως τον Σεπτέμβριο, ενώ υπάρχουν και άλλα που  έπρεπε να γίνουν το δίμηνο που προηγήθηκε. Η «υπερσυγκέντρωση» παρεμβάσεων οφείλεται σε καθυστερήσεις του παρελθόντος που οδήγησαν σε συνεχείς παρατάσεις διαθρωτικών κυρίως παρεμβάσεων με στόχο την αύξηση της εισπραξιμότητας φόρων και εισφορών, την μείωση γραφειοκρατίας και διαφθοράς και την τόνωση του ανταγωνισμού και των εξαγωγών.

διαβάστε αναλυτικά εδώ στο capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα