ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Πλούτος και πολυτέλεια για τον εορτασμό των 30 χρόνων του Δημήτρη Αβραμόπουλου εις την πολιτική

Εικόνες Μυκόνου ή Σαντορίνης (…) έζησε το περασμένο Σάββατο ο Πόρος, με τους κατοίκους του νησιού, τουλάχιστον αυτούς στο λιμάνι και τους εναπομείναντες παραθεριστές, να κοιτάζουν άποροι και να ελπίζουν, ότι το νησί, τόσο κοντά στον Πειραιά, θα ανταγωνισθεί τα παραδοσιακά κοσμικά στέκια.

Ποιό ήταν το «σύμπτωμα»: Μα τί άλλο από το να γεμίσει η προβλήτα του λιμένος Πόρου, που, ούτως ή άλλως, δεν προσφέρει δυνατότητες ελλιμενισμού σε πολλά σκάφη, ακόμη κι αν αυτά είναι κότερα, που ανήκουν εις τους πανίσχυρους ή -έστω- ισχυρούς έχοντες και κατέχοντες τον πλούτο αυτής της χώρας!
Η αλήθεια, όμως, έγινε γνωστή ταχύτατα και συνειδητοποιήθηκε ότι ο Πόρος έγινε…Μύκονος ή Σαντορίνη μόνον γιά εκείνο το βράδυ: Επρόκειτο γιά τις αφίξεις ανθρώπων του βαθέως πλούτου της παρ ημίν χώρας, οι οποίοι είχαν σωρεύσει εις τον Πόρο γιά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης παρέθετε φαραωνικών προτύπων πολυτελέστατη δεξίωση εις το ειδυλλιακού περιβάλλοντος «XENIA POROS IMAGE» γιά τα 30 χρόνια της πολιτικής του δραστηριότητος και το εόρτασε με τους προσκεκλημένους του, όπως θα ταίριαζε γιά το γεγονός…Κι ας πουν οι «αλλοι», ό,τι θένε…
Παρέστησαν πολλοί, ο κατάλογος μακρύτατος.
Επί παραδείγματι τα μέλη πασίγνωστης οικογενείας η οποία ελέγχει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας, με.. δύο κότερα, τα οποία δεν κατέστη δυνατόν να δέσουν επί της προβλήτας αμφότερα, με συνέπεια να απειληθούν επεισόδια από τους φουσκωτούς συνοδούς τους, με τους άνδρες του ΛΣ. Με άλλο κότερο έφθασε ο ιδιοκτήτης του αψεφήματος των πέντε ηπείρων το οποίο παράγεται εν Ελλάδι. Με άλλο κότερο ο ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων ηλεκτρονικού εξοπλισμού και αρκετοί άλλοι πάσχοντες εις τη δύσμοιρη Ελλάδα. Με άλλο κότερο ο ιδιοκτήτης τηλεοπτικού/ραδιοφωνικού σταθμού πανελλαδικής εμβελείας. Ο κατάλογος είναι μακρύς, υποθέτω δε ότι το Λιμεναρχείο Πόρου κατέγραψε τους κατάπλοες.
Γιά το…τραγουδιστικό και λοιπά σκέλη της soiree του εορτάσαντος υπουργού Εθνικής Άμυνας δεν έγιναν γνωστές πολλές άλλες ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Αλλά υποθέτω ότι θα δούμε να δημοσιεύονται φωτογραφίες στα κυκλοφορούντα κοσμικά περιοδικά.
Πάντως τα σχόλια των-πολλών-αποκλεισθέντων από τη δεξίωση Αβραμόπουλου μάλλον δεν πρέπει να μεταφερθούν δημοσίως. Αν ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Αμύνης θεωρεί ότι ορθώς έπραξε δικαίωμά του βεβαίως, αλλά, ως δημόσιο πρόσωπο μάλλον δεν θα βρει πολλούς να τον συγχαρούν και να τους ευχηθούν υπό τέτοιες συνθήκες, εξαιρουμένων βεβαίως των παραστάντων…
Αν, τουλάχιστον, οι παραστάντες έβαζαν ρεφενέ γιά τη μικρή προβλήτα του Πόρου-και το μπορούσαν χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση γιά τις τσέπες του-  τουλάχιστον δεν θα καυγαδίζουν μελλοντικώς με τους Λιμενικούς, ενώ θα είχαν προσφέρει κάτι στο νησί αυτό του Αργοσαρωνικού, όπου ήλθαν να συνεορτάσουν με το Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Η πρόκληση, από πλευράς του υπουργού Εθνικής Αμυνας σε περίοδο πενίας γιά τη χώρα είναι πρωτοφανής.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα