ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Σειρές για παιδιά και όχι μόνο που προβλήθηκαν από την ΕΡΤ και αγαπήθηκαν πολύ

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ (η σειρά έπαιζε κάθε Πέμπτη από την ΥΕΝΕΔ)


«To μικρό σπίτι στο λιβάδι», προβαλλόταν στην αμερικανική τηλεόραση από το 1974 έως το 1982 αλλά και από τις τηλεοράσεις των περισσότερων χωρών (και επαναλαμβάνεται σχεδόν μέχρι σήμερα).

O Τσαρλς Ιγκλς (Μάικλ Λάντον), ο πάτερ φαμίλιας που λάτρευε σύζυγο και κόρες, τις μεγαλύτερες Μαίρη (Μελίσα Σου-Αντερσον) και Λόρα (Μελίσα Γκίλμπερτ). Ακολουθούσαν τα δύο πιτσιρίκια και στο τέλος προστέθηκαν ακόμη τρία υιοθετημένα και με τη γλυκύτατη μητέρα τους ζούσαν όλοι μαζί στο παραμυθένιο ξύλινο σπιτάκι στους καταπράσινους αγρούς. Και βέβαια τους συνέβαιναν διάφορα δραματικά, αλλά τα ξεπερνούσαν με την αγάπη και κάθε βράδυ καληνύχτιζε ο ένας τον άλλον γλυκά, γιατί έτσι κάνουν οι αγαπημένες οικογένειες .

«Το μικρό σπίτι στο λιβάδι» ήταν η τηλεοπτική μεταφορά της σειράς των παιδικών μπεστ σέλερ «Little House» της Λόρα Ιγκλς Γουάιλντερ, εξού και ο ρόλος της Μελίσα Γκίλμπερτ ως Λόρα Ιγκλς ήταν αυτοβιογραφικός της συγγραφέως. Τα περισσότερα σενάρια ωστόσο της σειράς τα υπέγραψε ο ίδιος ο Μάικλ Λάντον, ήδη γνωστός στο παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό ως Λιτλ Τζον της «Μπονάντσα». Αλλά το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» υπήρξε η μεγάλη του επιτυχία - λένε ότι ορισμένα από τα σενάρια ήταν παρόμοια με αυτά που είχε γράψει και για την «Μπονάντσα», αλλά ποιος νοιάζεται; Η προσφορά του στην αμερικανική τηλεόραση και τον αμερικανικό μύθο του «καλού-λευκού-οικογενειάρχη που έθεσε τα θεμέλια της σύγχρονης Αμερικής» αναγνωρίζεται από πλήθος φαν της σειράς, που ακόμη ορκίζονται στην μνήμη του.

Η σειρά διαδραματίζεται υποτίθεται στην Αμερική των πιονέρων της περιόδου 1870-1880 και στο φανταστικό χωριό του Γουόλνατ Γκρόουβ, που σύμφωνα με το βιβλίο ήταν τοποθετημένο στο Ουισκόνσιν, αλλά γυρίστηκε στην Καλιφόρνια, όπου και κατασκευάστηκε ολόκληρο το χωριό και το σπίτι στο λιβάδι των Ιγκλς. Προσπάθησε μάλιστα ο Λάντον να βρει τρόπο να κηρυχθεί διατηρητέο το τεράστιο σκηνικό με τον αλευρόμυλο, όπου υποτίθεται εργαζόταν ως Τσαρλς Ιγκλς, την εκκλησία, το εμπορικό του κ. Ολσεν με την κουτσομπόλα σύζυγο, η οποία επίσης έμεινε «ανέκδοτο» στη λαϊκή, αμερικανική κουλτούρα, αλλά τελικώς κατεδαφίστηκαν τα πάντα.

Οπως κι αν έχει, η σειρά υπήρξε από τις αγαπημένες των παιδιών, που πιστεύουν περισσότερο από όλους τα παραμύθια για ειδυλλιακή ζωή στην εξοχή. Οι τόνοι των σεναρίων, συνήθως δραματικοί, «έσπαγαν» κάπως με κωμικές πινελιές που αφορούσαν τους δευτερεύοντες ρόλους. Μέχρι που η μεγαλύτερη κόρη η Μαίρη, υποτίθεται η ωραιότερη και γλυκύτερη της οικογένειας, άρχισε να χάνει την όρασή της και στο τέλος έγινε δασκάλα τυφλών παιδιών.....


DUKES OF HAZZARD (η σειρά "έπαιζε" κάθε Παρασκευή από την ΕΡΤ)




Ήταν 26 Ιανουαρίου του 1979, την ημέρα που ο «Στρατηγός Λη» πρωτοεμφανίστηκε στο δρόμο και οι Ντιούκς έκαναν την τηλεοπτική τους πρεμιέρα. Πολύ γέλιο και περιπέτεια από τον Μπο και τον Λιούκ όταν έτρεχαν καταδιωκόμενοι από το περιπολικό του Ρόσκο πι Κόλτρεϊν!


Ποιος δεν θυμάται τις ξέφρενες περιπέτειες των Dukes (Ντιουκς ελληνιστί); Ποιος δεν θυμάται τις τρελές καταδιώξεις με τα αυτοκίνητα; Ποιος δεν θυμάται τη σειρά που μεγάλωσε τις γενιές των σημερινών 30άρηδων και άνω; Ο λόγος φυσικά για τους «Dukes of Hazzard» και τις περιπέτειες των Bo, Luke και Daisy Duke.



 











Η ΒΙΟΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ (κάθε Παρασκευή από την ΥΕΝΕΔ)


Η ''Βιονική Γυναίκα'' ήταν μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας. Προβλήθηκε σε τρεις σεζόν, από τις 11 Ιανουαρίου 1976, έως τις 28 Νοεμβρίου 1978 (τις δυο πρώτες από το ABC και τη τρίτη, από το NBC). Ολοκληρώθηκε σε 59 επεισόδια των 48 λεπτών και με τη προβολή της, ανέδειξε για εκείνα τα χρόνια την πρωταγωνίστρια της σειράς Linday Wagner, ως ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της τηλεόρασης.  Δημιουργήθηκε από τον Kenneth Johnson, γράφτηκε από τους Judy Burns και Gerry Burns, σκηνοθετήθηκε από τους Alan 

Crosland και William J. Hole Jr. ενώ η μουσική ήταν του Jerry Fielding. Βραβεύτηκε το 1977 με βραβείο EMY AWARD και με βραβείο TV Land Award, ενώ ήταν υποψήφιο δυο φορές (το 1977 και το 1978) για χρυσή σφαίρα (Golden Globe). Στην Ελλάδα προβλήθηκε από την ΥΕΝΕΔ ΤΟ 1979 σημειώνοντας αρκετά καλά νούμερα, όσον αφορά τη τηλεθέαση.

Υπόθεση: Η Jaime Sommers (Linay Wagner) είναι πρωταθλήτρια του τένις και μετά από ένα τρομαχτικό ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια μιας ελεύθερης πτώσης με αλεξίπτωτο που εκτέλεσε σχεδόν πεθαίνει, αλλά οι «ειδικοί» της αμερικανικής κυβέρνησης , [ Oscar Goldman(Richard Anderson) και Dr. Rudy Wells(Martin Brooks)] την "ζωντανέψουν" μετά από χειρουργικέςεπεμβάσεις και τη μετατρέπουν σε βιονική. Αποκτά βιονικά πόδια, βιονικό δεξί χέρι και αφτί. Προικισμένη με αυτές τις σούπερ δυνάμεις, στρατολογείται από τις μυστικές υπηρεσίες της κυβέρνησης και αντιμετωπίζει πλέον κατασκόπους, εγκληματίες και κάθε λογής κακούς, ενώ φυσικά πάντα βγαίνει νικήτρια. Χαρακτηριστικός έχει μείνει ο βόμβος που συνοδεύει τις κινήσεις και τους άθλους της Βιονικής γυναίκας.

ΣΤΑΡ ΤΡΕΚ(προβλήθηκε από την ΥΕΝΕΔ)
Αμερικανικη τηλεοπτικη σειρα επιστημονικης φαντασιας η οποια λαμβανει μέρος στο μακρινο μελλον με θεμα τις περιπετειες του πληρωματος του διαστημοπλοιου "Εντερπραϊζ".Εμπνευστης και δημιουργος της αρχικης σειρας ήταν ο συγγραφεας Τζιν Ρόντμπερι.Πρωτομεταδοθηκε το 1966.




"Η πρώτη τηλεοπτική σειρά του Σταρ Τρεκ προβλήθηκε στις Η.Π.Α. από το 1966 ως το 1969 και αποτελείται από 80 επεισόδια. Περιέγραφε τα ταξίδια του διαστημοπλοίου Εντερπράιζ (Enterprise), κατά την "πενταετή αποστολή του να ανακαλύψει παράξενους νέους κόσμους, να αναζητήσει νέα ζωή και νέους πολιτισμούς, να φτάσει θαρραλέα εκεί που κανείς δεν έχει φτάσει ποτέ". Πλοίαρχος του σκάφους ήταν ο Τζέιμς Κερκ (James T. Kirk, Willia




m Shatner) και πρώτος αξιωματικός ο Σποκ (Mr. Spock , Leonard Nimoy), γιος του Βολκάνιου πρέσβη Σάρεκ και της γήινης συζύγου του. Συμμετείχαν ακόμα ο γιατρός Μακ Κόι (Leonard McCoy, DeForest Kelley), ο Ρώσος πλοηγός Πάβελ Τσέκοφ (Pavel Chekov, Walter Koenig), ο πηδαλιούχος Χικάρου Σούλου (Hikaru Sulu, George Takei), η αξιωματικός επικοινωνιών Ουχούρα (Uhura, Nichelle Nichols) και ο Σκωτσέζος μηχανικός Σκοτ ή χαϊδευτικά "Σκότι" (Montgomery Scott, James Doohan). Παρά το γεγονός ότι η πρώτη τηλεοπτική σειρά είχε τριετή μόνο διάρκεια, συνέχισε να προβάλλεται στις τηλεοράσεις των Η.Π.Α. και άλλων χωρών επί πολλά χρόνια, δημιουργώντας σταδιακά ένα μύθο." Ο περίφημος Σκότι του Star Trek, ο ηθοποιός James Doohan, πέθανε πρόπερσι σε ηλικία 85 ετών. Το νέο είναι πως μέρος από τις στάχτες του μακαρίτη είναι πλέον στο διάστημα (μαζί με άλλων 200) χάρη σε ένα πύραυλο που εκτοξεύτηκε και τις ελευθέρωσε (για το αντίτιμο των 495 δολαρίων έκαστος). Στην Ελλάδα η σειρά προβλήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄70, σημειώνοντας ρεκόρ στη τηλεθέαση.
MACGYVER(προβλήθηκε από την ΕΡΤ1)Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στην Αμερική στις 29 Σεπτεμβρίου 1985


Σειρά Αμερικάνικης παραγωγής όπου πρωταγωνιστούσε ο Ρίτσαρντ Ντιν Άντερσον και ο Ντάνα Έλκαρ και έγινε διάσημη κατά τη δεκαετία του '80.
Ακολουθεί τις περιπέτειες του Άνγκους ΜακΓκάιβερ, ενός γενναίου και πολυμήχανου μυστικού πράκτορα που ανήκε στις ειδικές δυνάμεις. Χαρακτηριστικό του είναι η αποφυγή χρήσης όπλων, και ο τρόπος όπου προσπαθεί να ξεπεράσει τα εμπόδια με επιστημονικές γνώσεις και ευρεσιτεχνίες.
Σήμα κατατεθέν του αποτελεί ο Ελβετικός σουγιάς του με τον οποίο κάνει τα περισσότερα "μαστορέματά" του.

Lassie

Η τηλεοπτική Λάσι οφείλει την ύπαρξή της σε ένα διήγημα του Έρικ Κνάϊτ που γράφτηκε το 1938 με τίτλο «Λάσι γύρνα σπίτι» κι αφηγείται το πείσμα ενός κόλεϊ να επιστρέψει πίσω στα αφεντικά του. Στην Ελλάδα ξεκίνησε να προβάλλεται  στις 23 Δεκεμβρίου 1966  στην τηλεόραση της ΕΡΤ
Lassie

Ροζ Πάνθηρας

Όλα ξεκίνησαν το 1963, όταν ο δημοφιλής σκηνοθέτης Μπλέικ Εντουαρντς θέλησε να βάλει στην ταινία του μια πρωτότυπη εισαγωγική ενότητα και γι’ αυτό ανέθεσε στον Ντέιβιντ ΝτεΠατιέ και στο σκηνοθέτη κινουμένων σχεδίων Φριτζ Φρέλεγκ να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό.
Έτσι λοιπόν, το 1964, ο Ροζ Πάνθηρας ξετρύπωσε στην εισαγωγή της ομότιτλης ταινίας του Μπλέικ Έντουαρντς και όχι μόνο έκλεψε την παράσταση… αλλά και τις καρδιές του κοινού, των κριτικών, ακόμα και των απαιτητικών κινηματογραφόφιλων σε ολόκληρο τον κόσμο, με αποτέλεσμα να αποκτήσει δική του σειρά επιτυχημένων επεισοδίων.
Ρόζ Πάνθηρας

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος

Μία απο τίς καλύτερες σειρές της εκπαιδευτικής τηλεόρασης!! Ο σοφός Δάσκαλος και οι μαθητές του αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα στις διάφορες εποχές. Όμως, παρά τις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσουν, δε χάνουν ποτέ την αίσθηση του χιούμορ.
Ένα όμορφο ρολόι θα σε βοηθήσει να τοποθετείς κάθε επεισόδιο στην εποχή του και να παρακολουθείς εύκολα την εξέλιξη του ανθρώπου στην Ιστορία. Χαρούμενα κινούμενα σχέδια, μεγάλης εκπαιδευτικής αξίας.

Ο Παραμυθάς

Ο «Παραμυθάς» υπήρξε η πιο δημοφιλής παιδική εκπομπή της τηλεόρασης από το 1978 έως το 1983. Ήρωας της σειράς είναι ένας παππούς, ο οποίος ξέρει να λέει όμορφες ιστορίες που -όπως υποστηρίζει- δεν είναι παραμύθια, αλλά οι περιπέτειες τις οποίες ζει ο ίδιος κάθε φορά που φοράει ένα μαγικό γιλέκο που του έχει χαρίσει κάποια νεράιδα!

Sport Billy

Ο Sport Billy ήταν – είναι- ένας τηλεοπτικός χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων του 1982, δημιούργημα της Filmation Associates.
Ο Sport Billy , ήρωας από άλλο πλανήτη, όπως λέει και το τραγούδι των τίτλων, ήταν ένα αγόρι το οποίο μαχόταν την Queen Vanda και τον μικροκαμωμένο αυλικό της Sipe.
Ακολουθείτο πάντα από τους δύο πιστούς φίλους του , την Sport Lilly και τον ομιλούντα σκύλο Willy, ήρθε στη Γη για να διδάξει στους ανθρώπους το ευ αγωνίζεσθαι και προερχόταν από τον πλανήτη Olympus.
Αποστολή της Super ομάδας ήταν κάθε εβδομάδα να σώζει ένα άθλημα από τις δολοπλοκίες της τρομερής και σατανικής Vanda.

Sport Billy


Αστυνόμος Σαΐνης

Ο Επιθεωρητής Σαΐνης ή Αστυνόμος Σαΐνης ήταν μια τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε  από μια κοινοπραξία μεταξύ της Γαλλίας, του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Θέμα της ένας αδέξιος, απλής ευφυΐας ντετέκτιβ με  όνομα Επιθεωρητής Σαΐνης, ο οποίος είναι ένα ανθρώπινο ον με διάφορα βιονικά εξαρτήματα ενσωματωμένα στο σώμα του. Η εχθρός  του Σαΐνη είναι ο Δρ. Claw, ο ηγέτης μιας σατανικής οργάνωσης, γνωστής ως «M.A.D.»
Αστυνόμος Σαίνης

Τα Στρουμφάκια

Τα στρουμφάκια δημιουργήθηκαν από τον Βέλγο καρτουνίστα Πεϊό και πρωτοεμφανίστηκαν το 1958 στο περιοδικό Σπιρού. Η τηλεοπτική σειρά «στρουμφάκια»(» smurfs») κυκλοφόρησε το 1980.
Κάθε ιστορία τους αρχίζει κάπως έτσι: «Mια φορά ήταν ένα ξεχασμένο χωριουδάκι στο δάσος που ζούσαν εκεί κάτι μικροσκοπικά πλασματάκια που τα λέγανε Στρουμφ και ήταν γεμάτα καλοσύνη. Στο ίδιο δάσος ζούσε και ο Δρακουμέλ, ο ταλαντούχος μάγος -γεμάτος κακία- που έλεγε συνεχώς: Ω, πόσο σας μισώ απαίσια Στρουμφάκια. Κάποια μέρα θα πέσετε στα χέρια μου και τότε αλίμονό σας. Kι εσείς, αν είστε καλά παιδάκια, σίγουρα θα συναντήσετε κάποια μέρα τα Στρουμφάκια».

Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον

Σειρά κινουμένων σχεδίων Ιαπωνικής παραγωγής, που πρόβαλε η κρατική τηλεόραση της Ελλάδος, στις αρχές της δεκαετίας το’80.
Ήταν βασισμένη στο βιβλίο φαντασίας της Σουηδής συγγραφέα Selma Lagerlof (1858-1940), «οι υπέροχες περιπέτειες του Νιλς Χόλγκερσον» και δημοσιεύτηκε σε δυο μέρη το 1906 και το 1907, το οποίο της χάρισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1909.
Ο Νίλς ήταν ένα τεμπέλικο παιδί, που του άρεσε να βασανίζει τα ζώα και να ταλαιπωρεί τους ανθρώπους. Μια μέρα όμως το παράκανε παίζοντας ένα άσχημο παιχνίδι σε έναν νάνο. Αυτό για να τον τιμωρήσει τον μεταμορφώνει κι εκείνο σε νάνο κι ο Νιλς βρίσκεται να ταξιδεύει με ένα κοπάδι αγριόχηνες για το Βορρά.
Άραγε θα ξαναγίνει άνθρωπος ή θα ακολουθήσει για πάντα το δρόμο της περιπλάνησης των πουλιών;



12.  Μάγια η Μέλισσα

Οι περιπέτειες της μικρής και ατίθασης Μάγια και του καλού της φίλου Βίλι. Από την στιγμή που η Μάγια έχει βγει από την κυψέλη δεν έχει σταματήσει να βομβαρδίζει την Κασσάνδρα την δασκάλα της με ερωτήσεις.
Μάγια η Μέλισσα

Κάντυ Κάντυ
Η Κάντυ Κάντυ ήταν μια σειρά Μάνγκα και κινουμένων σχεδίων 115 επεισοδίων ιαπωνικής παραγωγής που προβάλλονταν από την ΕΡΤ τη δεκαετία του ’80.
Η σειρά έχει ως κεντρική ηρωίδα της την Κάντυ Γουάιτ Άρντλεϋ ή χαϊδευτικά Κάντυ, μιά όμορφη ξανθιά κοπέλα με φακίδες στη μύτη, που μεγάλωσε σ’ένα ορφανοτροφείο, το σπίτι Πόνυ, κοντά στο Σικάγο των Η.Π.Α.
Στα 12 της προσλαμβάνεται για να κάνει παρέα σε μιά πλούσια κοπέλα την Ελίζα Ράγκαν η οποία με τη βοήθεια του αδελφού της Νηλ θα της κάνει τη ζωή κόλαση σκαρώνοντας παγίδες συνεχώς εις βάρος της Κάντυ.
Candy
  Χάιντι
Η Χάιντι, ένα πεντάχρονο ορφανό κοριτσάκι, έρχεται να μείνει μαζί με τον παράξενο παππού της, που ζει απομονωμένος σε μια καλύβα ψηλά στα βουνά, στις “Αλπεις. Είναι ευτυχισμένη και χαρούμενη κοντά στη φύση. Η αθωότητα και η καλοσύνη της αλλάζουν όχι μόνο τον σκυθρωπό παππού, αλλά και όλους εκείνους που τη γνωρίζουν. Η θεία της τη στέλνει να ζήσει σε ένα πλουσιόσπιτο στη Φρανκφούρτη, να κρατάει συντροφιά σε ένα ανάπηρο κορίτσι, την Κλάρα. Η Χάιντι γίνεται φίλη με την Κλάρα, αλλά δεν μπορεί να ξεχάσει τον παππού της και τη ζωή στα βουνά.

Δεν είναι ευτυχισμένη στην πόλη κι αρρωσταίνει από νοσταλγία. Ευτυχώς ένας καλός γιατρός καταλαβαίνει ότι το μόνο φάρμακο για να γίνει καλά η Χάιντι είναι η επιστροφή στο φτωχικό της σπιτικό πάνω στα βουνά. Η Χάιντι δε θα γυρίσει μόνη. Θα πάρει μαζί της και την Κλάρα, που ο καθαρός αέρας και η φυσική ζωή θα της ξαναδώσουν την υγεία της.

Πίπη Φακιδομύτη

Η Πίπη η Φακιδομύτη ή η Πίπη με τις μακριές κάλτσες ήταν ο κεντρικός χαρακτήρα σειράς παιδικών βιβλίων της Σουηδέζας συγγραφέως Άστριντ Λίντγκρεν, που μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση. Το όνομά της το εμπνεύστηκε η, εννιάχρονη τότε, κόρη της Λίντγκρεν, κάποια στιγμή που ήταν άρρωστη στο κρεβάτι και ζήτησε από την μητέρα της να αυτοσχεδιάσει μία ωραία παιδική ιστορία.
Η Πίπη, ήταν ένα κορίτσι εννιά ετών, είχε την αυτοπεποίθηση ενήλικου, ζούσε ανεξάρτητα και έμενε μόνη της στην βίλα της, την βίλα Βιλεκούλα. Ενώ δεν της φαινόταν, διέθετε υπερφυσικά χαρακτηριστικά για την ηλικία της καθώς μπορούσε να αντιμετωπίσει εύσωμους παλαιστές και να σηκώσει τεράστια βάρη χωρίς δυσκολία, όπως π.χ. το άλογό της, κάτι που ξάφνιαζε τους ενήλικους.
Η συμπεριφορά της, προς τους καθώς πρέπει σοβαροφανείς ενήλικους, ήταν αγενής, ενώ προς τους μοχθηρούς χαρακτήρες των ιστοριών η στάση της είναι αμείλικτη.
Πίπη η Φακιδομύτη





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα