Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Το οριστικό «αντίο» του Πέερ Στάινμπρουκ

O Πέερ Στάινμπρουκ αποσύρεται από την πρώτη γραμμή της πολιτικής στη Γερμανία. Μετά την ήττα στις εκλογές της Κυριακής ο υποψήφιος Kαγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών ανακοίνωσε την Παρασκευή στην παγγερμανική συνδιάσκεψη του SPD ότι δεν επιδιώκει να αναλάβει πλέον κανένα αξίωμα στο κόμμα ή την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
«Η πολιτική μου καριέρα θα έχει ένα συντεταγμένο τέλος», φέρεται να είπε ο Στάινμπρουκ στα 200 μέλη της Συνδιάσκεψης στο «Βίλι-Μπραντ-Χάους», τα κεντρικά του SPD στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες συμμετεχόντων, ο Στάιμπρουκ σε ένα φορτισμένο λόγο ανέλαβε την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα του SPD, με 25,7% είναι το δεύτερο χειρότερο αποτέλεσμα στη μεταπολεμική ιστορία του κόμματος.
Προεκλογικά ο Στάινμπρουκ είχε αποκλείσει κατηγορηματικά να συμμετάσχει ο ίδιος σε κυβέρνηση «μεγάλου» συνασπισμού με Καγκελάριο τη Μέρκελ. Μετά τις εκλογές δεν είχε αποκλείσει τη συμμετοχή του στην ομάδα του SPD που θα διαπραγματευτεί με τη Χριστιανική Ένωση της Μέρκελ.
Ο Στάινμπρουκ θα διατηρήσει πάντως τη βουλευτική έδρα που κατέλαβε μέσω του ψηφοδελτίου στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.
Ωστόσο, η απομάκρυνσή του από την πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής στη Γερμανία ανοίγει το δρόμο για τις διαπραγματεύσεις «μεγάλου συνασπισμού» χωρίς όμως να προεξοφλεί και την έκβασή τους, η οποία θα κριθεί από νέα Συνδιάσκεψη του SPD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα