Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μεγάλες ζημιές από την κατολίσθηση στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Ψαθί Μεγαλόπολης

Μεγάλες ζημιές από την κατολίσθηση στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Ψαθί Μεγαλόπολης, διαπιστώνουν το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και οι τομεάρχες ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές - τομεάρχες ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και Κώστας Ζαχαριάς, καθώς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, ενημερώθηκαν δεσμεύτηκαν να ενεργήσουν από κοινού την Τρίτη το πρωί, για να συνέλθει εκτάκτως η επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με την συμμετοχή εκπροσώπων των σωματείων των εργαζομένων, προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το πρόβλημα που ανέκυψε στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης και να ληφθούν οι αποφάσεις για την ασφάλεια του ορυχείου.


"Δεσμευτήκαμε απέναντι στους εργαζόμενους ότι θα κάνουμε όλες τις αναγκαίες ενέργειες πρώτον, για να επαναλειτουργήσει το ορυχείο με ασφάλεια για τους εργαζόμενους, δεύτερον να μην χαθεί ούτε ένα κιλό λιγνίτη από αυτό που έχει βυθίσει, τρίτον γρήγορα να γίνει η απαλλοτρίωση στον Τριπόταμο, ώστε να αναπτυχθεί το ορυχείο με ασφάλεια, τέταρτον να γίνουν άμεσα προσλήψεις στα ορυχεία της ΔΕΗ και στους σταθμούς παραγωγής οι οποίοι είναι απαραίτητοι και πέμπτον, να αποδοθούν ευθύνες σε όλους αυτούς οι οποίοι δίνοντας στους μεγαλοεργολάβους την εκμετάλλευση των ορυχείων και μη ελέγχοντάς τους είχαμε αυτό το τραγικό περιστατικό", τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πετράκος.

"Είναι ανήκουστο αυτό που έχει συμβεί εδώ, μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή του ορυχείου. Θεωρώ ότι είναι ανήκουστη η ζημιά που υπέστη το ορυχείο, που δεν έχει συμβεί στα χρονικά όσο λειτουργεί η ΔΕΗ και τα ορυχεία στη χώρα, αλλά και για την αδιαφορία που έχει επιδείξει η κυβέρνηση και ο υπουργός, αλλά και η διοίκηση της ΔΕΗ. Το θέμα ανέφερε είναι πάρα πολύ σοβαρό. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πιστέψω ότι υπάρχει μεθοδευμένη κίνηση, γιατί μου φαίνονται πολύ συμπτωματικά σ' όλη την Ελλάδα αυτά τα ατυχήματα που συμβαίνουν, μονάδες της ΔΕΗ να παίρνουν φωτιά, όπως αυτή στη Σαντορίνη και να καταρρέει ένα ολόκληρο ορυχείο. Θέλω να πιστεύω ότι γίνονται συμπτωματικά κι όχι στο πλαίσιο απαξίωσης της ΔΕΗ, προκειμένου να την εκχωρήσουν, όπως έχουν υποσχεθεί στην τρόικα σε τοκογλύφους δανειστές", δήλωσε η κα Μακρή των ΑΝΕΛ.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Αριστείδης Μπουρμάς μίλησε για καταστροφή στο μεγαλύτερο ορυχείο του ενεργειακού κέντρου Μεγαλόπολης. Είπε πως έχουν τεθεί εκτός πέντε εκσκαφείς με τους δύο να είναι εγκλωβισμένοι χωρίς να ξέρει κανείς τι ζημιά έχουν υποστεί.
Ο αναπληρωτής ταμίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Αγγελής Αγγελόπουλος, κάλεσε την ηγεσία της ΔΕΗ να πάρει άμεσα τα μέτρα που χρειάζονται, ώστε σύντομα το ορυχείο να μπορέσει να τροφοδοτήσει τις μονάδες παραγωγής ρεύματος με λιγνίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα