Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Παρατείνεται το διδακτικό έτος για όσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη/Προεδρικό Διάταγμα για τις καταλήψεις

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την παράταση του σχολικού έτους σε όσα σχολεία πραγματοποιείται κατάληψη επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας. 

Το απεργιακό μέτωπο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης βρίσκεται σε ύφεση λόγω της οικονομικής αδυναμίας των εκπαιδευτικών να ανταπεξέλθουν σε μια μακρόχρονη απεργία. Ωστόσο, στη θέση των καθηγητών σε πολλές σχολικές μονάδες τη σκυτάλη παίρνουν αυτοβούλως οι μαθητές βάζοντας λουκέτο και προχωρώντας σε καταλήψεις. 


Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων καταγράφεται σημαντική αύξηση των καταλήψεων κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντα σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Παράγοντες της εκπαίδευσης υπολογίζουν οτι οι καταλήψεις στην Αττική ξεπερνούν τις 60 ενώ ήδη, υπό κατάληψη τελούν γυμνάσια και λύκεια στη Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Κορινθία.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να χαθούν περισσότερες διδακτικές ώρες ο Κων. Αβρανιτόπουλος έδωσε εντολή στο νομικό τμήμα του υπουργείου Παιδείας να ετοιμάσει Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα ορίζει ότι στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από 3 ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος.

Πηγή:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα