ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Εξώσεις-εξπρές απαιτεί η Τρόικα

«Όχι» σε πλήρη απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων από Χατζηδάκη

 Του Κωστή Πλάντζου

Φρένο στις πιέσεις της Τρόικα για πλήρη απελευθέρωση «εδώ και τώρα» των επαγγελματικών μισθώσεων, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Ανάπτυξης. Η Τρόικα εμμένει στην πλήρη απελευθέρωση τους, ακόμα και των παλαιών που είναι ήδη εν ισχύ, αλλά δέχθηκε τελικά να εξετάσει και να απαντήσει επί της συμβιβαστικής πρότασης του Κωστή Χατζηδάκη για τριετή –τουλάχιστον- προστασία των νέων μισθώσεων, αλλά και πλήρη προστασία όλων των παλαιών μισθώσεων με κάποιες αλλαγές στις ρήτρες πρόωρης καταγγελίας του συμβολαίου.


Η  αρχική πρόταση του υπουργείου προέβλεπε 6 έτη προστασίας στις επαγγελματικές μισθώσεις, πρόταση την οποία απέρριψε η Τρόικα χωρίς δεύτερη συζήτηση (“no way” ήταν απάντηση)!

Η Τρόικα υποστηρίζει ότι καθεστώς προστασίας μόνο σε τέσσερις χώρες της ΕΕ (Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία) και ότι η πλήρης απελευθέρωση θα αναθερμάνει το ενδιαφέρον ενοικιαστών και ιδιοκτητών.  Υποστήριξαν μάλιστα ότι πολλοί ιδιοκτήτες κρατούν κενά τα μαγαζιά τους επειδή δεν θέλουν να εγκλωβιστούν σε χαμηλά με ορίζοντα 12ετίας, ενώ ο κ.Χατζηδάκης αντέτεινε πως το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν επιχειρήσεις που να ζητούν να στεγαστούν για να λειτουργήσουν. Η Τρόικα αναμένεται να απαντήσει σύντομα μέσω email ώστε μέσα στον Οκτώβριο να ψηφιστεί ο σχετικός νόμος.


newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα