Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Αρ.Ζερβός: Κεντρικό στοιχείο της συνεργασίας με Damco Energy η ανάπτυξη καταστημάτων

Για το πλαίσιο της επικείμενης συνεργασίας ΔΕΗ-DAMCO ENERGY ενημερώνει, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. 

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία καταγγέλλει την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΕΗ ότι ενισχύουν τον όμιλο Κοπελούζου μέσω της επικείμενης συνεργασίας που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία δικτύου καταστημάτων για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων φωτοβολταϊκών συστημάτων στον οικιακό τομέα καθώς και ενεργειακών υπηρεσιών.




Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του κ. Ζερβού, «κεντρικό στοιχείο της προτεινόμενης συνεργασίας ΔΕΗ-DAMCO ENERGY είναι η ανάπτυξη αλυσίδας καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα με τη μέθοδο του franchising. Στην κοινή εμπορική εταιρεία που έχει σχεδιαστεί και θα φέρει την επωνυμία ΔΕΗ SOLAR SOLUTIONS ΑΕ, η ΔΕΗ θα έχει το 49% και η DAMCO ENERGY το 51%. Κύρια δραστηριότητα του δικτύου καταστημάτων της υπό σύσταση εταιρείας θα είναι η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα. Ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει και την παροχή ολοκληρωμένων ενεργειακών υπηρεσιών που θα αφορούν, μεταξύ άλλων, τις ενεργειακές επιθεωρήσεις, την έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών για τα ακίνητα, τις παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, την παροχή ολοκληρωμένων συμβουλών στον τομέα αυτό κ.λπ.».



Ο πρόεδρος της ΔΕΗ σημειώνει ότι «μέσω του δικτύου καταστημάτων franchise, θα προωθούνται οι πωλήσεις ηλεκτρικού ρεύματος αποκλειστικά και για λογαριασμό της ΔΕΗ και μόνο. Ταυτόχρονα, θα προωθούνται και νέα εμπορικά προϊόντα που θα χρειαστεί να αναπτυχθούν από τη ΔΕΗ, καθώς ο ανταγωνισμός στη λιανική αγορά του ηλεκτρισμού αναμένεται να ενταθεί με την πλήρη απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος».



Το προβλεπόμενο αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ, και η ΔΕΗ θα συμμετέχει με ποσοστό 49%, ενώ το υπόλοιπο 51% θα καταβληθεί από τη DAMCO ENERGY. Από ανεξάρτητο διεθνή συμβουλευτικό οίκο έχει, ήδη, καταρτιστεί επιχειρησιακό σχέδιο και τα αποτελέσματα αναμένονται ικανοποιητικά, τόσο για την υπό σύσταση εταιρεία και τους franchisees, όσο και για τους πελάτες που θα εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα.



Ακόμη, ο πρόεδρος της ΔΕΗ αναφέρει ότι το δίκτυο που θα αναπτυχθεί θα αποτελέσει ένα συμπληρωματικό μέσο στο βασικό κορμό των 7,5 εκατομμυρίων πελατών της, ο οποίος ήταν, είναι και θα είναι το Δίκτυο Καταστημάτων της Εμπορίας της ΔΕΗ, των οποίων ο ρόλος θα αναβαθμιστεί με στόχο την παροχή υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών προς τους καταναλωτές. 

Εν κατακλείδι, ο κ. Ζερβός απαντά πως η δυνατότητα εξυπηρέτησης των πελατών από το σχεδιαζόμενο κοινό εμπορικό δίκτυο δεν αποτελεί κάτι καινοφανές αλλά μία πρωτοβουλία για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, και θα ήταν παράλογο να στερηθεί αυτή τη δυνατότητα η ΔΕΗ καθώς έχουν προβλεφθεί σημαντικές ασφαλιστικές δικλείδες μέσω της σύμβασης των μετόχων.



Ωστόσο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου, καταγγέλλουν ότι «η Διοίκηση της ΔΕΗ, αντί να μετατρέψει τον Όμιλο ΔΕΗ σε μία εταιρεία που θα προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας (ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο) μέσω συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ ή άλλων εταιρειών εμπορίας φυσικού αερίου αυξάνοντας ουσιαστικά το αντικείμενο της, προχωράει σε συνεργασία με τον Όμιλο Κοπελούζου, όχι στο αντικείμενο του φυσικού αερίου αλλά στο αντικείμενο της εμπορίας ρεύματος, δίνοντας τη δυνατότητα σε ανταγωνιστές να πωλούν ρεύμα και να υπογράφουν συμβόλαια με καταναλωτές που έχει η ΔΕΗ». 

Επίσης, εκτιμούν ότι «οι συνέπειες θα είναι αρνητικές για τη ΔΕΗ σε μία περίοδο που προωθείται το ξεπούλημά της, καθώς ανοίγει τον δρόμο για την παραχώρηση του συνόλου των εμπορικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Εμπορίας σε ιδιώτες χωρίς κανένα αντάλλαγμα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα