ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

MasticSpa: Το φαινόμενο από τη Χίο

Τα αγνά καλλυντικά με βασικό συστατικό τη χιώτικη μαστίχα που άλλαξαν τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την καθημερινή περιποίηση.

Ο Γιάννης Σόδης ήταν μόλις 24 ετών όταν ανέλαβε το φαρμακείο της οικογένειάς του στη Χίο, το 1955. Δεν ήταν το μοναδικό με την επωνυμία «Σόδης». Το πρώτο είχε ανοίξει το 1875 στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ένα ακόμη λειτουργούσε από το 1939 στην Αίγυπτο. Η οικογένεια έβγαλε συνολικά 12 μέλη της – φαρμακοποιούς, αλλά ήταν ο Γιάννης Σόδης αυτός που έμελλε να πάει την παράδοση ένα βήμα παραπέρα. 
Για τη Χίο δεν ήταν απλά ένας ακόμη φαρμακοποιός. Ήταν ένα ενεργό στέλεχος της κοινωνίας του νησιού, σε μια περίοδο όπου όλη η Ελλάδα αναπτυσσόταν με τρελούς ρυθμούς, μετά από έναν πόλεμο και έναν εμφύλιο που την είχαν γονατίσει. Ο Σόδης ασχολήθηκε έντονα με τα κοινά και διετέλεσε όχι μόνος Πρόεδρος του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου, αλλά και του Ναυτικού Ομίλου Χίου, έγινε Δήμαρχος Χίου και εξελέγη βουλευτής από το 1974 ως το 1981, με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όμως, δεν ήταν η πολιτική το μοναδικό του πάθος. Η αγάπη για τον τόπο του και το επιχειρηματικό του δαιμόνιο σε συνδυασμό με τις επιστημονικές του γνώσεις, έδωσαν τα συστατικά για την δημιουργία ενός θρύλου. Όταν μάλιστα έληξε η βουλευτική του θητεία, αφοσιώθηκε στο νέο του πόνημα, και τα αποτελέσματα έγραψαν ιστορία…

διαβάστε περισσότερα εδώ στο newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα