Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Παγκόσμια Φτωχοποίηση: Ακραία φαινόμενα φτώχειας και πείνας στην Βρετανία

Παγκόσμια Φτωχοποίηση: Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας ξεκινά διερεύνηση για τα φαινόμενα ακραίας φτώχειας και πείνας

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός David Cameron εκκίνησε εσπευσμένα τις διαδικασίες επίσημης διερεύνησης σχετικά με το ολοένα και οξυνόμενο φαινόμενο της διατροφικής φτώχειας σε ολόκληρη την βρετανική επικράτεια, καθώς και σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στην έκρηξη της φτώχειας και της πείνας στη χώρα.

Η κίνηση του βρετανού πρωθυπουργού κατέστη επιτακτική έπειτα από την δημοσίευση νέων στοιχείων-σοκ για τα ακραία φαινόμενα φτώχειας και πείνας στην Βρετανία:


Σύμφωνα με την φιλανθρωπική οργάνωση Trussell ο αριθμός των ανθρώπων που στρέφονται προς τις τράπεζες τροφίμων ώστε να ικανοποιήσουν τις καθημερινές διατροφικές τους ανάγκες έχει τριπλασιαστεί μόλις μέσα σε ένα έτος, με την οργάνωση να αναφέρει ότι έχει διανείμει ήδη δέματα φαγητού σε 355.000 ανθρώπους για την περίοδο μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου. Αυτός ο αριθμός, σύμφωνα με την Trussell, είναι μεγαλύτερος από τον συνολικό αριθμό διανομών για ολόκληρο το προηγούμενο έτος.

Η οργάνωση υπογράμμισε ότι οι Βρετανοί καταλήγουν ολοένα και περισσότερο στην ανάγκη των τραπεζών τροφίμων εξαιτίας των χαμηλών αμοιβών, των προνοιακών μεταρρυθμίσεων και των καθυστερήσεων στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων που γκρεμίζουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

"Το επίπεδο της διατροφικής φτώχειας στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μη-αποδεκτό. Αποτελεί σκάνδαλο και οδηγεί στη δυστυχία χιλιάδες ανθρώπους. Έχει έρθει η στιγμή για μία επίσημη και εις βάθος διερεύνηση αναφορικά με τις αιτίες της διατροφικής φτώχειας και την συνεπακόλουθη αύξηση των περιπτώσεων καταφυγής στις τράπεζες τροφίμων", δήλωσε ο Chris Mould, διευθύνων Πρόεδρος  της  Φιλανθρωπικής Οργάνωσης.

Η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση Oxfam συνέδεσε την εκτόξευση της χρήσης των υπηρεσιών των τραπεζών τροφίμων με την διεύρυνση των κενών στο δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, και στήριξε το κάλεσμα στην ενδελεχή διερεύνηση.

Ακόμη μία δυσάρεστη είδηση που καθιστά ξεκάθαρο ότι ζούμε σε μία εποχή συνεχούς προσπάθειας παγκόσμιας φτωχοποίησης των λαών, μέσω πολύ συγκεκριμένων και «στοχευμένων» πολιτικών μέτρων και «επιλογών».



pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα