Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Υποθαλάσσια σήραγγα Σαλαμίνα - Πέραμα προβλέπει το νέο Ρυθμιστικό

Η σύνδεση του Περάματος με τη Σαλαμίνα γίνεται προς το παρόν μόνο με οχηματαγωγά.



Περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης και των νέων επεκτάσεων οικισμών με ταυτόχρονη ενίσχυση όλων των περιφερειακών αστικών κέντρων του Λεκανοπεδίου προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αθήνα.


Oπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται οι «νέες επεκτάσεις είναι εφικτές μόνο εφόσον ο υφιστάμενος πολεοδομικός χώρος είναι ανεπαρκής».

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος έγινε νωρίτερα σύσκεψη με εκπροσώπους όλων των συναρμόδιων υπουργείων προκειμένου να ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο όλες οι παρατηρήσεις. Σημειώνεται ότι το κείμενο για το νέο Ρυθμιστικό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2011 και έκτοτε παραμένει μπλοκαρισμένο.

Στο νέο κείμενο δίνεται, μεταξύ άλλων, έμφαση στην ανάγκη σύνδεσης των νοτίων προαστίων με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ωστόσο, παραπέμπει σε ειδική μελέτη για το πώς πρέπει να γίνει σύνδεση.

Επίσης γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις μετακινήσεις με Μέσα Σταθερής Τροχιάς, ενώ το Ρυθμιστικό προβλέπει και την κατασκευή υποθαλάσσιας μονής σήραγγας για τη σύνδεση της Σαλαμίνας με το Πέραμα. Στους βασικούς στόχους είναι η αστική αναζωογόνηση, με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και αστικές αναπλάσεις, αλλά και η ενίσχυση της αγροτικής γης.

πηγή: Τα Νέα/http://salamina-press.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα