Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Μειώσεις στα ανώτατα μισθολογικά κλιμάκια εξετάζει η κυβέρνηση, ώστε να κλείσει η ψαλίδα που έχει παρατηρηθεί ότι υφίσταται ακόμη, παρά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, η κίνηση αυτή έχει στόχο στον κατευνασμό των αντιδράσεων για τις διαφορετικές "ταχύτητες" στις αμοιβές του Δημοσίου και οι μειώσεις που εξετάζονται, ώστε να κλείσει η ψαλίδα, είναι από 5% έως 20%.

Αυτές οι αναπροσαρμογές προς τα κάτω αφορούν σε απολαβές άνω των 2.800 ευρώ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με εξαίρεση τις διοικητικές θέσεις ευθύνης και τις θέσεις ειδικών καθηκόντων, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Το οικονομικό όφελος εκτιμάται ότι θα είναι μεταξύ 50 και 100 εκατ. ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν, όπως αναφέρεται, να ανακουφίσουν τα χαμηλότερα μισθολογικά στρώματα που έχουν υποστεί περικοπές.


Ασφαλιστικό Taxis

Στη δημιουργία ασφαλιστικού... Taxis προσανατολίζεται η κυβέρνηση, για όλους τους ασφαλισμένους, ενεργών και μη, ακόμη και για τους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το ηλεκτρονικό ασφαλιστικό προφίλ αφορά όλα τα ταμεία: κύρια, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ βοηθήματος.

Μέσα από αυτό, ο κάθε πολίτης θα «παρακολουθείται» μέσω του αριθμού ΑΜΚΑ για το σύνολο του ασφαλιστικού βίου του και μέσω του συστήματος «Ατλας» όλες οι σχετικές πληροφορίες (ασφάλιση, μισθοί, παροχές) θα καταχωρίζονται στον Ατομικό του Ψηφιακό Λογαριασμό Ασφάλισης.

Ηλεκτρονική πρόσβαση στον λογαριασμό του θα έχει οποιαδήποτε στιγμή ο ασφαλισμένος, ενώ κάθε φορά που θα διεκδικεί κάποια παροχή, θα αναζητείται η πιστοποίηση του δικαιώματος από τον ατομικό του λογαριασμό.

«Πρόκειται για ένα σπάνιο έργο που δικαιολογεί απολύτως τον τίτλο του» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι το σύστημα θα είναι σε πλήρη εφαρμογή εντός του 2015.



newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα