Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Στον αέρα η περιοδεία του Ομπάμα

Με την Ουάσιγκτον να έχει παραλύσει από τη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης, ο χρόνος εξαντλείται για τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τους επιτελείς του που πρέπει να αποφασίσουν αν ο πρόεδρος θα αφήσει το αδιέξοδο στα μισά του δρόμου, για να πετάξει με το προεδρικό αεροσκάφος στη άλλη πλευρά του Ειρηνικού προκειμένου να παρακολουθήσει δύο διεθνείς διασκέψεις κορυφής, στην Ινδονησία και το Μπρουνέι .


Την Πέμπτη, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ελπίζει σε σύντομο τερματισμό του αδιεξόδου, που θα επιτρέψει στον Ομπάμα να μην χρειαστεί να επιλέξει μεταξύ της αναζήτησης λύσης στο εσωτερικό πρόβλημα που προέκυψε από τη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης ή της προώθησης του εμπορίου και τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής στην Ασία, μέσω του προγραμματισμένου για το Σάββατο ταξιδιού του.

Αν η Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίνει μια προσωρινή λύση και το σχέδιο χρηματοδότησης περάσει από τη Γερουσία - κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα- αυτό θα κάνει το ταξίδι του αμερικανού προέδρου λιγότερο περίπλοκο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

«Προφανώς, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο καθορισμού του προεδρικού ταξιδιού» είπε ο εκπρόσωπος μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξηγώντας ότι η Ασία είναι πολύ σημαντική για τους στόχους οικονομικής και στρατηγικής πολιτικής του προέδρου Ομπάμα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να πει πάντως, αν το ταξίδι του προέδρου θα αναβληθεί αν η κυβέρνηση παραμείνει σε κατάσταση παράλυσης. «Δεν πρόκειται να προβούμε σε εικασίες σχετικά με το τι θα συμβεί αν… , γιατί υπάρχει ακόμη χρόνος», είπε. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα , ο Ομπάμα ακύρωσε τις επισκέψεις στη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες, δύο από τις τέσσερις στάσεις στην περιοδεία του στην Ασία.

Επισήμως έως την Πέμπτη, στο πρόγραμμα του αμερικανού προέδρου παρέμεινε η αναχώρηση για το Μπαλί της Ινδονησίας , όπου θα συναντηθεί με τους ηγέτες ασιατικών οικονομικών δυνάμεων με σκοπό τις εμπορικές συμφωνίες. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μπρουνέι, όπου θα λάβει μέρος στην περιφερειακή σύνοδο κορυφής για θέματα ασφάλειας.
πηγή :enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα