Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Η ΕΡΤ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

δείτε εδώ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΝΕΤ ΚΑΙ ΕΤ3



Την εικόνα μιας ΕΡΤ «που δεν έκλεισε ποτέ» παρουσίασαν οι εργαζόμενοι, που παραμένουν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Όπως ανέφεραν σε σχετική συνέντευξη Τύπου, «120 μέρες μετά το κλείσιμο η ΕΡΤ παραμένει ανοιχτή». «Μέχρι πότε; Η αξιοπρέπεια δεν έχει χρόνο» απάντησαν στο ερώτημα που έθεσαν οι ίδιοι.

«Από το βράδυ της 11ης Ιουνίου οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνέχισαν αδιάλειπτα να παράγουν ενημερωτικό πρόγραμμα», είπε η δημοσιογράφος Μάχη Νικολάρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: Τέσσερα πολυθεματικά Δελτία Ειδήσεων την ημέρα, καθημερινή πρωινή ενημερωτική ζώνη, κάλυψη μεγάλων γεγονότων, όπως συνάντηση Σαμαρά-Ομπάμα στις ΗΠΑ, ΔΕΘ και Γερμανικές Εκλογές, έκτακτα δελτία για τις φωτιές το καλοκαίρι και τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή, κάλυψη και με δεύτερο στούντιο στο Σύνταγμα των κινητοποιήσεων τις ημέρες γύρω από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στα τέλη Ιουλίου, ζωντανή μετάδοση των ομιλιών και των συνεντεύξεων Τύπου όλων των πολιτικών αρχηγών. «Εδώ δεν παράγεται πλέον δημοσιογραφία, εδώ πλέον διδάσκεται δημοσιογραφία» σχολίασε από την μεριά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης.

 Οι εργαζόμενοι έδωσαν στοιχεία της «πειρατικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» που όπως ανέφεραν, είχαν εντός του τετράμηνου διαστήματος παραπάνω από 20 εκατομμύρια «θεάσεις», που αντιστοιχούν σε περί τα 5,3 εκατομμύρια θεάσεις ανά μήνα ή περί τις 167.640 θεάσεις την ημέρα. «Από την 11η του Ιουνίου, οπότε κι έγινε η καταφανώς αποτυχημένη απόπειρα να μας «μαυρίσουν», η ΕΡΤ έχει αξιοποιήσει τις Νέες Τεχνολογίες και τα Διαδικτυακά Μέσα όσο ποτέ άλλοτε - κι ίσως, όσο ποτέ κανείς άλλος ενημερωτικός οργανισμός στην ιστορία της χώρας», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

 «Από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε σε μια διαρκή αναζήτηση για μια πολύπλευρη, πολυφωνική προσέγγιση της επικαιρότητας. Ψάχνουμε τα συνολικό ρεπορτάζ που λείπει από την τηλεοπτική ενημέρωση σήμερα. Αυτό το δρόμο, πέρα από το ότι είναι το δικό μας στοίχημα, η δική μας ανάγκη, μας τον έχουν υποδείξει οι ίδιοι οι τηλεθεατές, οι ακροατές και οι αναγνώστες μας αφού το μέσο από το οποίο εκπέμπουμε κυρίως, το ιντερνέτ προσφέρει αυτή τη διαδραστικότητα. Αυτό είναι που λέμε εμείς ΕΡΤ Ανοιχτή στην κοινωνία», είπε η Μάχη Νικολάρα.

 Αναφερόμενοι επίσης στο «σχέδιο ελέγχου της τηλεόρασης», είπαν πως από την πρώτη στιγμή, είχαν καταγγείλει «ότι το λουκέτο της ΕΡΤ σχετιζόταν με ένα ευρύτερο σχέδιο συνεργασίας της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, για την πλήρη χειραγώγηση της τηλεόρασης». Όπως τόνισαν, η συγκυρία ήταν ευνοϊκή λόγω της πίεσης από την τρόικα να διατεθεί στην βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας μέρος των μέχρι σήμερα τηλεοπτικών διαύλων, το λεγόμενο ψηφιακό μέρισμα. Η «σκανδαλώδης εύνοια» της Digea, στο κείμενο των προδιαγραφών για την ανάδειξη παρόχου δικτύου, που είχε δοθεί σε διαβούλευση, συνάντησε την κατακραυγή της μεγάλης πλειονότητας όσων πήραν μέρος σε αυτήν και η κυβέρνηση έδειξε να αναδιπλώνεται αναβάλλοντας τον επίμαχο διαγωνισμό που επρόκειτο να προκηρυχτεί στις 30/6/13. Εν τούτοις, μόνον αδρανής δεν έμεινε. Προετοίμασε συστηματικά το έδαφος για την παράδοση του πολύτιμου και σπάνιου δημόσιου πόρου των συχνοτήτων μισοτιμής στα γνωστά ιδιωτικά συμφέροντα, ανέφεραν.

 Σημείωσαν επίσης ότι όλο αυτό το διάστημα τα επτά Ραδιοφωνικά Προγράμματα «βγαίνουν» σε ένα Πρόγραμμα από τους 91,8 στα FM για την Αττική, από τους 729 στα Μεσαία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, από τα Βραχέα στον Απόδημο Ελληνισμό και από τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς στην Ελληνική Περιφέρεια, ενώ το πρόγραμμα εκπέμπεται και στο διαδίκτυο από το www.ertopen.com και το www.thepresseproject.gr.
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα