Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη Ρώσικη εβδομάδα στη Ζάκυνθο

Με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ναυάρχου και Αγίου της Ρωσικής εκκλησίας, Θεοδώρου Ουσακώφ και τη συναυλία με ρώσικα τραγούδια στην κεντρική πλατεία της πόλης, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις τη Ρωσικής εβδομάδας στη Ζάκυνθο και τα Ιόνια νησιά.


Οι εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην ιστορική μνήμη, τις τέχνες και τον πολιτισμό ξεκίνησαν από την Κέρκυρα στις 5 Οκτωβρίου και συνεχίστηκαν σε όλα τα Ιόνια νησιά με τη συμμετοχή Ρώσων καλλιτεχνών και ενός Ρωσικού πολεμικού πλοίου.

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου προς τιμή του ναυάρχου Ουσακώφ έγινε στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Διονυσίου.

Οι φιλαρμονικές από τη Ζάκυνθο και από το στόλο της Μαύρης θάλασσας απέδωσαν τιμές και παιάνισαν τους εθνικούς ύμνους των δύο κρατών, Ελλάδας και Ρωσίας.

Στεφάνια κατέθεσαν στην προτομή του ναυάρχου Ουσακώφ οι αρχές και οι αντιπροσωπείες ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, ο πρόεδρος του φόρουμ της ρωσικής εβδομάδας Ολέγκ Κόστιν, ο δήμαρχος Ζακυνθίων Στέλιος Μποζίκης, ο αντιπρόεδρος της διεθνούς ρωσικής συνόδου Βάλερυ Γκάνιτσεφ, ο διοικητής των αστυνομικών δυνάμεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Χ. Κονταρίνης, ο πλοίαρχος Αντρέι Πάλι που είναι διοικητής της διπλωματικής αποστολής του ρωσικού στόλου της Mαύρης Θάλασσας και ο σύμβουλος της ρωσικής πρεσβείας Βλαντιμίρ Μαεστρένκο.

Στις ομιλίες δόθηκαν πλούσια ιστορικά στοιχεία για τη δράση του ναυάρχου Ουσακώφ και την αποφασιστική συμβολή του ρώσικου στόλου στην απελευθέρωση των Ιονίων νήσων μετά τη γαλλική κατοχή.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα