Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Σε λίγη ώρα το κρίσιμο τετ α τετ του Πρωθυπουργού με τη Lagarde (ΔΝΤ) για τη βιωσιμότητα του χρέους

Το κατώφλι του Λευκού Οίκου περνά αύριο το απόγευμα ο Σαμαράς - Θα έχει επαφές με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ J. Biden -

upd2)Το κατώφλι του Λευκού Οίκου θα περάσει αύριο Τετάρτη το απόγευμα (13:30 τοπική ώρα) ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, J. Biden. 
Η προσοχή ωστόσο στρέφεται στη σημερινή κρίσιμη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde (στις 22:00 ώρα Ελλάδας) στην Ουάσινγκτον. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερωθεί σχετικά με τις αναλύσεις του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, για το χρηματοδοτικό κενό και κυρίως για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν η δημοσιονομική πρόοδος καθώς και η πορεία των προαπαιτούμενων δράσεων και μεταρρυθμίσεων.
Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς θεωρείται βέβαιο πως θα επαναλάβει στην επικεφαλής του ΔΝΤ ότι η ελληνική κοινωνία (αλλά και το πολιτικό σύστημα) δεν αντέχει άλλα μέτρα λιτότητας, περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αύξηση της φορολογίας.
Σημειώνεται πως παρόντες στη συνάντηση θα είναι ο Paul Thomsen, ο επικεφαλής των κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα καθώς και ο Θ. Κατσάμπας, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τους CEO των εταιρειών Dow Chemical, IBM, Johnson and Johnson, AT &T, ADM, Honeywell, Mastercard, MacGrow Hill.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με την εκδοτική ομάδα της Wall Street Journal και το απόγευμα θα παραβρεθεί στην εκδήλωση του Hellenic Initiative στην οποία θα παραστούν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Bill Clinton και ο Τζορζ Στεφανόπουλος.
Σημειώνεται πως χθες ο κ. Σαμαράς είχε επαφές με υπεύθυνους μεγάλων εισηγμένων εταιρειών των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να προετοιμάσει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014.
Συγκεκριμένα, συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε η JP Morgan, στην οποία συμμετείχαν οι CEO 15 μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση κεφαλαίων, όπως των Wellington Management, BlueCrest Capital Management LLP, Eaglevale Partners LP, EMSO Partners Limited, Fidelity Management & Research Co.,  Greylock Capital Management, LLC, King Street Capital, Lazard Asset Management – της νορβηγικής Norges Bank Investment Management,  NWI Management LP, - Oppenheimer Funds, QFR Capital Management L.P.,  BTG Pactual.
Κατόπιν, ο κ.Σαμαράς παρακάθησε σε γεύμα στα γραφεία της MAREA με τους CEO των Goldman Sacks, Blackrock, News Corp, Paulson & Co. ,BIC, Canian Capotal, Thomson Reuters, Alcoa , HighBridge, όπου κύριο αντικείμενο ήταν οι δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα για επενδύσεις.
Σε δηλώσεις του κατόπιν των συναντήσεων αυτών, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι όταν η Ελλάδα βγει στις αγορές θα υπάρξουν αρκετοί που θα αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα συνεχίσει την πορεία της και δεν θα υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον, ενώ αναφερόμενος στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα