Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Εγκρίθηκε το μνημόνιο από τη Βουλή της Κύπρου

Παράταση ισχύος κωδικών για το TaxisNet


Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, παρατείνεται η ισχύς των κωδικών πρόσβασης χρηστών φυσικών προσώπων στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TaxisNet.
Παρατείνεται, λοιπόν, μέχρι και την 30η  Αυγούστου 2013 (έναντι την 30η Απριλίου  2013 που ήταν η προηγούμενη προθεσμία), η ισχύς των κωδικών πρόσβασης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που είναι φυσικά πρόσωπα και ήταν εγγεγραμμένοι πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου TaxisNet, που λήγει.
Συνεπώς, οι υφιστάμενοι κωδικοί πρόσβασης των φυσικών προσώπων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του TaxisNet, διατηρούνται σε ισχύ και με αυτούς  θα μπορούν να υποβάλλονται κάθε είδους δηλώσεις.

 ΠΗΓΗ:enikos.gr

Κάλυψη για τα 115 εκατ. ευρώ ζητάει ο Παπανδρέου

Η απόφαση του ΑΚΕΛ για απόρριψη του μνημονίου και έξοδο από το ευρώ

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ



Υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της κυπριακής βουλής τα μνημονιακά νομοσχέδια που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Μετά την υπερψήφιση των νομοσχεδίων η συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων διεκόπη για να συνεχιστεί στις 3 μ.μ. με τη συζήτηση για τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο.

Με 29 ψήφους υπέρ και 26 κατά υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη φορολογία των ακινήτων. Ψηφίστηκε επίσης ο νόμος για τις περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ επιπλέον πέρασε ομόφωνα και πρόταση του ΔΗΣΥ για περαιτέρω περικοπές της τάξης του 0,2-0,5%.

Ν. Νανόπουλος: Η Eurobank παρούσα στη μεγάλη προσπάθεια της χώρας προς την ανάπτυξη

του Κωνσταντίνου Μαριόλη

Τους λόγους για τους οποίους το δ.σ. της Eurobank  αποφάσισε να προτείνει στη γ.σ. την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας από το ΤΧΣ, αλλά και την πεποίθηση ότι η τράπεζα θα επανέλθει πολύ σύντομα στον ιδιωτικό τομέα και ότι θα είναι παρούσα στη μεγάλη προσπάθεια της χώρας προς την ανάπτυξη, διατύπωσαν τα διοικητικά στελέχη της Eurobank.

Αξιολόγηση 700.000 δημοσίων υπαλλήλων

Τέσσερις στόχους θέτει ψηλά στην ατζέντα η έκθεση της ομάδας δράσης, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Η αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η επιτάχυνση των έργων του ΕΣΠΑ και οι μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση .

Ολλανδία: Ανδρας βασιλιάς έπειτα από 123 χρόνια

Ολλανδία: Ανδρας βασιλιάς έπειτα από 123 χρόνια
Η Βεατρίκη ανάμεσα στον γιο της Βιλεμ-Αλεξάντερ και την σύζυγό του Μάξιμα Σορεγιέτα (EPA)

Άμστερνταμ
Η Βεατρίκη παραδίδει τον θρόνο στον γιο της Βίλεμ-Αλεξάντερ

Όταν η Όλγα έκανε τη Βουλή να... παραμιλάει (φωτό)

Είναι γνωστό ότι οι υπουργοί μεταξύ τους πρέπει να συνεργάζονται.  Κατά την ψηφοφορία για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αναδείχθηκε το ιδιαίτερα φιλικό κλίμα μεταξύ της υπουργού Όλγα Κεφαλογιάννη και του Γιάννη Στουρνάρα, ενώ τα στιγμιότυπα κάνουν το γύρο του διαδικτύου με την κυρία Κεφαλογιάννη να αποσπά κολακευτικά σχόλια.

Σοκ στον Πειραιά. Αυτοκτόνησε ο Κ. Ρεσβάνης


Ο γνωστός δικηγόρος και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνος Ρεσβάνης, ήταν ο άνδρας που αυτοκτόνησε πριν από λίγο, πέφτοντας από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας στον Πειραιά, στην οδό Παλαιολόγου 5, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.

Ο άτυχος 55χρονος δικηγόρος, διαπιστώθηκε ότι είναι κλινικά νεκρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους τελευταίους μήνες, φέρεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.


Ο Κωνσταντίνος Ρεσβάνης είχε διατελέσει αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές του 2009.


Ο Κωνσταντίνος Ρεσβάνης είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει και τον Δεκέμβρη του 2012.
ΠΗΓΗ :enikos.gr

Πέθανε ο Ανδρέας Ντούζος




Έφυγε από τη ζωή λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο Ανδρέας Ντούζος σε ηλικία 76 ετών. Ο ηθοποιός έδινε μάχη με το Αλτσχάιμερ τα τελευταία επτά χρόνια, ενώ από τον περασμένο Ιανουάριο έδινε τον αγώνα του στην εντατική μετά από ένα ατύχημα που είχε.

Νηνεμία πριν από την καταιγίδα στη Λευκωσία;

Ανάλυση του economist
 Οσο περισσότερο ισχύουν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίου, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το πλήγμα για την κυπριακή οικονομία.

Μια ανησυχητική ηρεμία επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη Λευκωσία, μετά την αναστάτωση που έζησε η Κύπρος τον Μάρτιο. Με τους περιορισμούς στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να παραμένουν σε ισχύ, οι Κύπριοι κρατούν το ρευστό τους. Τα επιχειρηματικά δάνεια αποτελούν παρελθόν, γεγονός που παγώνει την επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι τουρίστες κατά κανόνα αποφεύγουν τις χώρες που πλήττονται από κρίση και ήδη ο αριθμός επισκεπτών της Κύπρου ήταν το πρώτο τρίμηνο φέτος μειωμένος κατά 10% από το αντίστοιχο, περσινό. Και αυτή είναι μόνον η αρχή. Η κυπριακή οικονομία αναμένεται να βρεθεί σε ελεύθερη πτώση. 

Στόχος 9,2 δισ. μέχρι τέλος Μαΐου


  -Πράσινο φως χθες για τα 2,8 δισ.
  –Η κυβέρνηση διεκδικεί προκαταβολικά τη δόση του Ιουνίου

Διπλή δόση μέχρι τέλος Μαΐου επιδιώκει να εξασφαλίσει η κυβέρνηση από τους δανειστές μας, ώστε να διασφαλιστεί η αποπληρωμή των ομολόγων, ύψους 5,6 δισ. ευρώ, που λήγουν στις 20 Μαΐου, αλλά και να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους. 

Οπως επισήμανε το υπουργείο Οικονομικών, ο δρόμος για τη δόση των 6 δισ. ευρώ, που αναμένεται να εγκρίνει το Eurogroup της 13ης Μαΐου, έχει ανοίξει. 
Πρόκειται για 4,2 δισ. ευρώ που θα δοθούν από την Ευρωζώνη και 1,8 δισ. ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προσπαθεί να πάρει το «πράσινο φως» και για τη δόση των 3,2 δισ. ευρώ από την Ευρωζώνη, που αποτελούν τη δόση του δευτέρου τριμήνου. 

Χθες, εν μέσω θετικού κλίματος για την Ελλάδα στο εξωτερικό, το Euroworking Group ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ. Η καταβολή του ποσού αναμένεται να γίνει στο τέλος της εβδομάδας. 
ΠΗΓΗ :H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


Τέλος ο "Γέρος του Μοριά"

Τέλος ο Γέρος του Μοριά
Ένας από τους φορείς και τους οργανισμούς που κλείνουν, είναι το Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης "Ο Γέρος του Μοριά".
Το εν λόγω ίδρυμα ιδρύθηκε το 2003 με σκοπό την έρευνα και τη μελέτη των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων των Ελλήνων και ειδικότερα της ελληνικής επανάστασης του 1821, καθώς και του έργου και της ζωής του Κολοκοτρώνη.

Πηγή: Τα Νέα/enikos.gr

"ΑΠΕΝΑΝΤΙ" Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ /ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΕΤ3


Η εκπομπή στέκεται « απέναντι » στις σύγχρονες προκλήσεις, θέτοντας ερωτήματα στους καλεσμένους της για το πολιτικό παρόν και μέλλον. Μία ώρα με καλεσμένους στο στούντιο και ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις. 

Δείτε σήμερα: "O Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος «Απέναντι» " 

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος φιλοξενείται στην εκπομπή. Απαντά στα ερωτήματα του Χρήστου Γιαννούλη για το ρόλο της εκκλησίας στη σημερινή εποχή, για τις σχέσεις της με τους πιστούς, καθώς και για την οικονομική και κοινωνική κρίση.

Παραγωγή:ΕΤ-3
Σκηνοθέτης: Χρύσα Νίκου
Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννούλης 
Αρχισυνταξία: Νίκος Λαδιανός 
Διεύθυνση παραγωγής: Μπέτυ Πόδα 

Παρουσιαστής: Χρήστος Γιαννούλης
Ιστοσελίδα: https://el-gr.facebook.com/ApenantiERT3

Μάχη για το νερό της Θεσσαλονίκης

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ο Ν. Αναστασιάδης στο «ΝΕΤWEEK»: «Οι ευρωπαίοι επέλεξαν την Κύπρο ως πειραματόζωο»

Δεν είναι αντίθετος με ένα δημοψήφισμα για το νόμισμα, ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, όπως δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε για την εκπομπή NETWEEK και την Έλλη Στάη. Ο κ. Αναστασιάδης υποστηρίζει πως η απόφαση του Γιούρογκρουπ ήταν προειλημμένη και σημειώνει πως η Κύπρος ήταν το πειραματόζωο για τον τρόπο, με τον οποίο θα αντιμετωπίζονται οι προβληματικές τράπεζες στην ευρωζώνη.
Μιλώντας στην Έλλη Στάη ο Νίκος Αναστασιάδης, δηλώνει πως σημασία έχει η πειθαρχημένη διαχείρισης της κρίσης, κάνοντας λόγο για προειλημμένη απόφαση τω εταίρων για την Κύπρο.

Tα στοιχήματα για τη Eurovision


Tα στοιχήματα για τη Eurovision
Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση και των 39 συμμετοχών του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision , μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στα στοιχήματα σχετικά με αυτόν, όπως δημοσιεύτηκαν στο oddschecker.com.
Η κατάταξη που ακολουθεί αντιστοιχεί στο ερώτημα ποιος θα είναι ο νικητής του διαγωνισμού στον τελικό που θα γίνει στις 18 Μαΐου στο Malmö της Σουηδίας.
Δίπλα στην κάθε χώρα αναγράφεται και η απόδοση του στοιχήματος:

Η κρυφή διάταξη του πολυνομοσχεδίου



Η κρυφή διάταξη του πολυνομοσχεδίου

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. €


Εγκρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το EuroWorking Group η εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Το ποσό αφορά τη δόση του «Μαρτίου» που είχε μείνει ως εκκρεμότητα μέχρι και την ψήφιση χθες του πολυνομοσχεδίου. 

Αυτό είναι το «τέρας» του ελληνικού δημοσίου - Η πλήρης χαρτογράφηση

Αυτό είναι το «τέρας» του ελληνικού δημοσίου - Η πλήρης χαρτογράφηση

Επικαιροποιήθηκαν τα στοιχεία που αφορούν σε όλες τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων και του ευρύτερου δημοσίου τομέα
Η πλήρης χαρτογράφηση του δημόσιου τομέα βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης, καθώς επικαιροποιήθηκαν τα στοιχεία που αφορούν σε όλες τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, Ανώνυμες Εταιρείες)  των υπουργείων και του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Ετσι, αποτυπώνεται η εικόνα που υπάρχει στη δημόσια διοίκηση (Απρίλιος 2013) -η προηγούμενη καταγραφή αφορούσε  στο 2011.  
Βέβαια η συγκυρία της «ανανέωσης» του χάρτη της δημόσιας διοίκησης δεν είναι άνευ σημασίας, μια και η κυβέρνηση προχωρά με εντατικό ρυθμό τις αναδιαρθρώσεις στα υπουργεία και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με τη δέσμευση για 4000 απολύσεις το 2013 και άλλες 11.000 το 2014. Μάλιστα με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά από όλους τους φορείς να ελέγξουν τα στοιχεία ώστε να επιβεβαιώσουν ότι η βάση δεδομένων ανταποκρίνεται πλήρως.

Ο Γιώργος ταξίδευε, το ΠΑΣΟΚ πλήρωνε... αδρά!


Ταξίδια από... ατόφιο χρυσάφι έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έπαθε... εγκεφαλικό όταν έφτασε στο γραφείο του ο λογαριασμός από Κόστα Ρίκα και Κέιπ Τάουν!
Η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου, φτάνει τα 110 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα είδαν τις προηγούμενες μέρες το φως της δημοσιότητας. Είναι διαρροές από το πόρισμα των ελεγκτών που ελέγχουν τα οικονομικά του κόμματος. 

Η Ελισάβετ έβαλε στο μάτι το Μον Ρεπό


Αντιδράσεις προκαλεί στην Κέρκυρα δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph» σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί το ιστορικό ανάκτορο Μον Ρεπό, αφού στην αγορά του real estate είναι γνωστό ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα άφηνε ασυγκίνητο το βρετανικό παλάτι. 

«Από παρθένες παραλίες, παλάτια, ολόκληρα νησιά ακόμη και την Πρεσβεία της στο Λονδίνο, μια χώρα σε κρίση, η Ελλάδα πουλά τα περιουσιακά της στοιχεία» γράφει η δημοσιογράφος Χάριετ Αλεξάντερ στην αγγλική εφημερίδα, η οποία λειτουργεί ανελλιπώς από το 1855 και πουλά καθημερινά 650.000 φύλλα, είναι εγνωσμένου κύρους και οι ειδήσεις της αποτελούν πηγή για χιλιάδες άλλα ΜΜΕ παγκοσμίως. 

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ. “ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ” Ε;


ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ;

ΤΑ 219 ΔΙΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 40 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ!

ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ “ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ”;

“Πως θα πληρώναμε μισθούς και συντάξεις εάν δεν φωνάζαμε το ΔΝΤ και την Τρόικα…”

Δείτε τώρα την στυγνή αλήθεια με αριθμούς. Την μεγαλύτερη κλοπή που έχει συντελεσθεί εις βάρος έθνους.

Ιδιώτες παραγωγοί ζητούν απόσυρση μονάδων ΔΕΗ


του Μιχάλη Καϊταντζίδη
Αποσύρετε τώρα μη λειτουργούσες μονάδες της ΔΕΗ για να συζητήσουμε αλλαγές στον μηχανισμό ανάκτησης μεταβλητού κόστους, λένε οι ανεξάρτητοι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας στο ΥΠΕΚΑ. 

Με νέα παρέμβασή του στον υφυπουργό ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου, ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ηλεκτροπαραγωγών-ΕΣΑΗ (ΕΛ.ΠΕ., Μότορ Όιλ, ΕΛΑΚΤΩΡ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ) επισημαίνει τη διαφαινόμενη προσπάθεια της ΔΕΗ να επιβάλει την αλά κάρτ προώθηση των προτάσεων της ΡΑΕ για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με τρόπο που να θίγει τη βιωσιμότητα των δικών τους μονάδων. 

Μεγάλη δημοσκόπηση Newsit: Ο Λοβέρδος "κουρεύει" το ΠΑΣΟΚ και ο Αλαβάνος στερεί την πρωτιά από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Κουρεύτηκαν» 37,5% οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου


Πραγματοποιήθηκε χθες το κούρεμα του 37,5% επί των ανασφάλιστων καταθετών (άνω των 100.000 ευρώ) της Τράπεζας Κύπρου, βάσει του Διατάγματος περί Διάσωσης με Ίδια Μέσα της Τράπεζας Κύπρου που εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο υπολογισμός για το ποσό των καταθέσεων που μετατρέπονται σε Μετοχές Τάξης Α στην ονομαστική τιμή (1), έγινε με βάση τα υπόλοιπα, περιλαμβανομένων και συσσωρευμένων τόκων, στις 26 Μαρτίου 2013 και ώρα 22:00, βάση διατάγματος.

ΕΘΝΟΣ


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΚΛΑΨΤΕ ή ΓΕΛΑΣΤΕ. ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΜΑ...ΑΚΕΣ;

Δεν κοιμάται τώρα πια τα βράδια...Δεν κοιμάται τώρα πια τα βράδια...

Έχει χάσει τον ύπνο του ο Πρωθυπουργός. Δεν κλείνει ή δεν μπορεί να κλείσει μάτι, σύμφωνα με τον Βηματοδότη.
Πολλές φορές πετάγεται από το κρεβάτι του και προσπαθεί να θυμηθεί αν έκανε κάποιος υπουργός το έργο που του έχει ανατεθεί. Το ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν κοιμάται τα βράδια το γνωρίζουν πολλοί υπουργοί που συχνά παρατηρούν το κινητό τους να χτυπά χαράματα.
"Είμαι ο Αντώνης..." ακούνε στην άλλη άκρη της γραμμής...

Πηγή: Βηματοδότης /Enikos.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


O ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 5ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ Α'ΚΥΚΛΟΥ (22:05 ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΕΤ/EΡT HD)

DOWNTON ABBEY
Πολυβραβευμένη σειρά εποχής παραγωγής ITV. 


Η σειρά μεταδίδεται και σε τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας, μέσα από το κανάλι ERT HD.

Eπεισόδιο 5 /season 1

Περιγραφή επεισοδίου

Αύγουστος 1913: H O'Ομπράιαν και ο Τόμας ανακαλύπτουν ότι η Εντιθ γνωρίζει το μέρος που πέθανε ο Κεμάλ και προσπαθούν να στοχοποιήσουν τον Τζον Μπειτς για την κλοπή ενός κουτιού με καπνό. Η Άννα, ερωτευμένη με τον Τζόν, διαβεβαιώνει ότι εξυφαίνεται μια σκευωρία εις βάρος τους. Εν τω μεταξύ τα κουτσομπολιά του Τόμας, βάζουν εμπόδια στα σχέδια της Μαίρης για τον επικείμενο γάμο. Η οικογένεια πρέπει τώρα να φιλοξενήσει τον μεσήλικα Σερ Άντονι Στράλεν ως πιθανό σύζυγο. Η Μαίρη πλήττει αφόρητα μαζί του και αυτό τη φέρνει πιο κοντά στον Μάθιου, αλλά η Έντιθ δείχνει ειλικρινές ενδιαφέρον για εκείνον. Η κ. Πάτμορ, η μαγείρισσα, αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία της.

"The Bible" : Μία μεγαλειώδης σειρά στον ΑΝΤ1!/Σήμερα στις 22:15

ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ - Μ.ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 22:15, Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 23:15, M.ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 19:00, M.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19:00 & 23:15, M.ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 18:00 & 21:15 /
Τη Μεγάλη Εβδομάδα έρχεται στον ΑΝΤ1 η μεγαλειώδης σειρά “THE BIBLE”, σε Α’ τηλεοπτική προβολή. Πρόκειται για ένα 10ώρο επικό docudrama θρησκευτικού περιεχομένου, το οποίο προβλήθηκε τον Μάρτιο του 2013 στο History Channel και σημείωσε τεράστια επιτυχία από το πρώτο επεισόδιο, αφού καθήλωσε στους δέκτες πάνω από 13 εκατομμύρια τηλεθεατές. Αριθμός ρεκόρ για κοινό καλωδιακής τηλεόρασης! 


Η σειρά έχει χαρακτηριστεί ως ένα τηλεοπτικό “blockbuster”, καθώς συνολικά την έχουν παρακολουθήσει 10.900.000 τηλεθεατές σε ΗΠΑ και Καναδά. Όταν δε, η σειρά κυκλοφόρησε σε DVD από την πρώτη εβδομάδα βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων στην κατηγορία “miniseries” και αναδείχτηκε το πιο επιτυχημένο Blu-ray και HD Digital όλων των εποχών! Τηλεοπτικά, η σειρά έχει προγραμματιστεί να προβληθεί και στην Αγγλία το φθινόπωρο του 2013 μέσω του Channel 5. 

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΜΕ 168 ΝΑΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Καταργούνται 22 φορείς του Δημοσίου/ΠΡΟΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ 8 ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ


Στην τελική φάση επεξεργασίας βρίσκεται η λίστα με τους δημόσιους φορείς και τις υπηρεσίες που θα καταργηθούν, έτσι ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει στην απόλυση των πρώτων 2.000 υπαλλήλων, όπως έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.

Η επίσημη ανακοίνωση της τελικής λίστας αναμένεται στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, πλην όμως ο κατάλογος των 22 φορέων και υπηρεσιών έχει ήδη διαρρεύσει.

Οι υπό κατάργηση φορείς είναι οι εξής:

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (Dr Nicolas Kaloy) ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

O Νίκος Καλογερόπουλος (γνωστός στήν Γενεύη Ελβετίας όπου διαμένει από το 1951 ως Nicolas Kaloy), είναι Πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και της London School of Economics, Πτυχιούχος Φιλοσοφίας και Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Γενεύης, συγγραφέας πολυαρίθμων βιβλίων και άρθρων πολιτικού ή φιλοσοφικού περιεχομένου και έχει εργαστεί ως στέλεχος Διεθνών Οργανισμών με κέντρο την Γενεύη από το 1951. Σήμερα συνταξιούχος, είναι Πρόεδρος της European League of Geneva, "Think Tank" με σκοπό την προώθηση της ιδέας της Ενωμένης Ευρώπης.

Δείτε oπωσδήποτε αυτό το βίντεο εδώ στο://oimos-athina.blogspot.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ HIGH TV 

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ "Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΟΝ"

 DOWNTON ABBEY/Ο Πύργος του Ντάουντον



Η αριστουργηματική σειρά του ITV-PBS, που κέρδισε «Χρυσές Σφαίρες» και δεκάδες βραβεία, σημειώνοντας υψηλή τηλεθέαση όπου προβλήθηκε, στο νέο πρόγραμμα της ΝΕΤ/ΕΡΤ HD
Η υποχώρηση της αριστοκρατίας και η άνοδος της αστικής τάξης, οι αγώνες του εργατικού κινήματος, της απελευθέρωσης των γυναικών και οι μεγάλες κοινωνικές αλλαγές, καταγράφονται μέσα από τη ζωή στα σαλόνια και τα υπόγεια του πύργου του Ντάουντον, τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ουαιώνα.
Το ITV1 έχει τα δικαιώματα της σειράς Downton Abbey!Μέχρι τώρα έχουν προβληθεί στην Αγγλία οι 3 κύκλοι της σειράς και τώρα γυρίζεται ο τέταρτος κύκλος που θα προβληθεί το φθινόπωρο του 2013.
Ας δούμε του χαρακτήρες της σειράς που γυρίστηκε στο αρχοντικό Edwardian 
( στο όμορφο Κάστρο Highclere).


Το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ και οι φόβοι για κατάρρευση όπως στην Αργεντινή


Νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις και μέτρα για εξυγίανση της αγοράς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα κατατεθεί αμέσως μετά το Πάσχα στη Βουλή, ανακοίνωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου, προσθέτοντας πως το συνολικό κυβερνητικό σχέδιο θα ολοκληρωθεί με την αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου μέσω της ΡΑΕ τον ερχόμενο Μάιο.

Το "έσκασε" από τους "Νέους Φακέλους" ο ΥΠΟΙΚ της Αργεντινής

Αδελφή του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη η δημοσιογράφος που έκανε τον Αργεντίνο υπουργό να φύγει άρον άρον [εικόνες]
Τον γύρο του κόσμου κάνει το απόσπασμα της εκπομπής Νέοι Φάκελοι, όπου ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής σηκώθηκε και έφυγε αδυνατώντας να απαντήσει στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου Ελένης Βαρβιτσιώτη για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με το iefimerida.gr. Μάλιστα το υπουργείο αναγκάστηκε να κάνει και δήλωση, μιλώντας όμως για έλλειψη επαγγελματισμού της ελληνικής τηλεόρασης, όπως γράφουν οι Financial Times.

ΑΝ.ΕΛ: Πλήρης απαξίωση της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας


Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μετά την αποχώρηση τους από την συζήτηση στη βουλή, του πολυνομοσχεδίου, εξέδωσαν ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για συνθήκες καθοδηγούμενης κατάρρευσης.
«Η σημερινή εικόνα της Βουλής πιστοποιεί πλέον ότι ζούμε σε συνθήκες καθοδηγούμενης κατάρρευσης και πλήρους απαξίωσης της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας», αναφέρουν αρχικά στην ανακοίνωση τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και καταλήγουν ως εξής:
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες σε επαγρύπνηση».

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ''ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ'' ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


Ανεξέλεγκτη μοιάζει να είναι η κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μετά την αποκάλυψη ότι η οικονομική διαχείριση επί των ημερών του Γιώργου Παπανδρέου και συγκεκριμένα την περίοδο 2004-2010 οδήγησε στη ''μαύρη τρύπα '' ύψους ...
115 εκατομ. ευρώ !

Αυτό είναι το τεστ που θα υποβληθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και θα "δείξει" τις 12.500 απολύσεις

ΒΙΝΤΕΟ-Καμμένος: "Μαζέψτε τους (τον Άδωνι) για να μιλήσω


ΒΙΝΤΕΟ-Καμμένος: Μαζέψτε τους (τον Άδωνι) για να μιλήσω
Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Πάνου Καμμένου, καθώς υπήρχε φασαρία στην αίθουσα. "Το έχετε κάνει τσίρκο, κάντε μου την χάρη", φώναξε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Καλαντζή να κάνει συστάσεις στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων να λέει: "Μαζέψτε τους εδώ πέρα". Στην συνέχεια ακολούθησε ένας έντονος διάλογος ανάμεσα στον κ. Καλαντζή και τον κ. Κουίκ.

Άνεργος άνοιξε πυρ έξω από το κυβερνητικό μέγαρο στην Ιταλία

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα