Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

«Ενιαίο» μισθολόγιο για όλους μέχρι να καλυφθούν έως 1,1 δισ. ευρώ

Για τα «ισοδύναμα» μέτρα μετά την απόφαση του ΣτΕ ρωτάει η Τρόικα - Οι ελεγκτές δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να υπάρχουν μισθολογικές προαγωγές κατά την αποστρατεία

«Μπούμερανγκ» για τους στρατιωτικούς ή και άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων μπορεί να αποδειχθεί τελικά η απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίνει αντισυνταγματικές και άκυρες τις μειώσεις μισθών των ενστόλων. Η συζήτηση αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» για την Τρόικα που έχει ήδη ασκήσει πιέσεις για να ισχύσουν μεγαλύτερες ανατροπές στο ειδικό μισθολόγιο των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

Αν θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου,  θα κριθεί από το σε ποιο ύψος θα χρειαστεί να επιστρέψουν οι μισθοί τους και σε ποιας χρονιάς το έλλειμμα θα «χρεωθούν» τα αναδρομικά που θα λάβουν οι ένστολοι. Στο οικονομικό επιτελείο υπολογίζουν ότι μπορεί να χρειαστούν περί τα 300-350 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2012-2013 και άλλα 750 εκατ. ευρώ τουλάχιστον για την τριετία 2014-2016 (όσο διαρκεί το υπό κατάρτιση Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα), αν το μέτρο των μειώσεων των μισθών ακυρωθεί στο σύνολό του, αναδρομικώς και εφεξής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα