Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΡΙΚ /ΜΕΤΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 2009 ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Έρευνα για τη "γκάφα" με το διάγγελμα Χριστόφια

Η λανθασμένη μετάδοση του Πρωτοχρονιάτικου διαγγέλματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, είχε σαν αποτέλεσμα να διεξαχθεί έρευνα από το κρατικό Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, «η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τάχιστα».  

Ανακοίνωση του ΡΙΚ αναφέρει ότι «απολογείται για το σοβαρό λάθος της εκ παραδρομής μετάδοσης, για μερικά δευτερόλεπτα, του Πρωτοχρονιάτικου μηνύματος του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια αντί του Πρωτοχρονιάτικου μηνύματος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη».

Το λάθος έγινε στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ, λίγο μετά τις 6 μ.μ. της 31ης Δεκεμβρίου όταν οι έκπληκτοι ακροατές, μετά την ανακοίνωση του εκφωνητή ότι θα μεταδιδόταν διάγγελμα του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, άκουσαν τη φωνή του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Επρόκειτο για διάγγελμα του 2009, που ακούστηκε για αρκετά δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει η διακοπή της μετάδοσης και να μεταδοθεί το ορθό διάγγελμα.

Η ανακοίνωση του ΡΙΚ αναφέρει ότι με οδηγίες της Διεύθυνσης «διεξάγεται έρευνα για το συμβάν, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τάχιστα».

Παρά το γεγονός ότι διατυπώθηκαν υποψίες ότι επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια, η πραγματικότητα, όπως προκύπτει από τα γεγονότα, είναι πως ευθύνεται σε κάποιο βαθμό η τεχνολογία, συνεργούσης και κάποιας αμέλειας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο παραγωγός της εκπομπής αναζήτησε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του προέδρου και πάτησε το πρώτο αποτέλεσμα που βγήκε στην οθόνη χωρίς να βεβαιωθεί ότι επρόκειτο για το ορθό διάγγελμα.

Υπεύθυνη πηγή του ΡΙΚ δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τα παλιά διαγγέλματα θα έπρεπε να είχαν αφαιρεθεί από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ακριβώς για να αποτραπεί το ενδεχόμενο του λάθους που συνέβη.



Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ/Εnikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα