Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ψάχνει για 300 - 500 εκατ. με ομολογιακή έκδοση η ΔΕΗ


Το δρόμο που άνοιξαν ο ΟΤΕ και ο Τιτάνας, θα ακολουθήσει και η ΔΕΗ η οποία ετοιμάζει την έκδοση εταιρικού ομολόγου με στόχο την άντληση 300 – 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο χαμηλότερο από τον τρέχοντα δανεισμό της εταιρείας. Η έκδοση αναμένεται άμεσα – πιθανόν και μέσα στον Ιανουάριο – με την εταιρεία να έχει ήδη αναθέσει την αναδοχή της έκδοσης σε σύμβουλο.

Η έκδοση του εταιρικού ομολόγου είναι ανεξάρτητη από τις διαπραγματεύσεις που κάνει η εταιρεία με ελληνικές τράπεζες για αναχρηματοδότηση του ομολογιακού της δανείου και οι οποίες βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.

Μέσω του εταιρικού ομολόγου αναμένεται να καλυφθούν ανάγκες για χρηματοδότηση επενδύσεων αλλά και ανάγκες σε ρευστότητα, που το τελευταίο διάστημα φαίνεται να έχουν ενταθεί εξαιτίας των προβλημάτων με τους ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Σε κάθε περίπτωση θυμίζουμε ότι αντίστοιχα εταιρικά ομόλογα εξασφάλισαν επιτόκια που κυμαίνονται από 8% (ΟΤΕ) μέχρι και το 9,75% (Intralot), ενώ μέχρι στιγμής στις αγορές μέσω εταιρικών εκδόσεων ομολόγων έχουν βγει εκτός του ΟΤΕ και της Intralot, ο Τιτάν, τα ΕΛΠΕ, η Frigoglass και η S&B βιομηχανικά ορυκτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα