Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Σήριαλ με τις αποδείξεις: Επεισόδιο 586 ! Τι αλλάζει ξανά

Νέο αλαλούμ με τις αποδείξεις δημιουργεί το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο και αποφάσισε να αλλάξει ξανά το μέτρο συλλογής τους!

Φυσικά, είναι η πρώτη αλλαγή για το 2014, αλλά πέρυσι χάσαμε την μπάλα με τις αλλαγές! Για το 2014 λοιπόν, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέγουν λιγότερες αποδείξεις, ίσες με το 10% του ετήσιου εισοδήματός τους από το 25% που ίσχυε. Αν δεν καταφέρουν να συλλέξουν τον απαιτούμενο αριθμό θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 22% πάνω στη διαφορά.


Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο κάνει δεύτερες σκέψεις για τη συλλογή αποδείξεων από τα super market, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τα πρατήρια καυσίμων. Έτσι, θα μπουν ξανά στο μέτρο, με τη διαφορά όμως ότι η εφορία δεν θα αναγνωρίζει το σύνολο της αξίας, αλλά το 50% αυτής!

Πάντως, θα πρέπει να συλλέγουμε όλες τις αποδείξεις μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του έτους, για να μάθουμε ποιες αποδείξεις τελικά θα εκπίπτουν, αφού τότε θα προχωρήσει στις ανακοινώσεις το Υπουργείο Οικονομικών!

Επειδή αρχικά υπήρξε ένα ακόμα αλαλούμ, στο Ολυμπία ρωτήσαμε φοροτεχνικούς οι οποίο μας ενημέρωσαν ότι την έκπτωση του 50% θα την κάνει η ίδια η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, βγάζοντας (ευτυχώς) από τον κόπο τους φορολογούμενους, από το να έχουν στη μια άκρη τις αποδείξεις των super market και των βενζινάδικων και από την άλλη τις υπόλοιπες για να βγάλουν την «σούμα».

Κλείνοντας, μη νομίζετε ότι αυτό το μέτρο θα ισχύσει για πολύ. Πρόκειται για απόφαση του Υπουργείου που θα έχει ισχύ μόνο για το 2014… Από του χρόνου, βλέπουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα