Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

BINTEO-Γεωργιάδης: Κοινωνικά δίκαιο το μέτρο, ποιοι εξαιρούνται από τα 25 ευρώ

O υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ποιοι εξαιρούνται από το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε το μέτρο των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία είναι «κοινωνικά δίκαιο και απαραίτητο».

Επίσης υπενθύμισε ότι ο σχετικός νόμος δεν προέβλεπε καμία απολύτως εξαίρεση για κανέναν. «Τις εξαιρέσεις τις βάλαμε εμείς μετά από διαπραγματέυσεις με την τρόικα», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας.


Δήλωσε ότι η καταβολή των 25 ευρώ γίνεται μόνο στην περίπτωση που οι ασθενείς χρειαστεί να νοσηλευθούν μία νύχτα σε δημόσιο νοσοκομείο, διευκρινίζοντας ότι αξαιρούνται μία σειρά κατηγοριών όπως οι χρονίως πάσχοντες, οι περιπτώσεις βραχείας νοσηλείας, άτομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, οι φυλακισμένοι, οι στρατιωτικοί, τα σώματα ασφαλείας, τα επείγοντα περιστατικά και οι άποροι.

Σε ό,τι αφορά τους άνεργους, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι στην παρούσα φάση δεν μπορούν να εξαιρεθούν, ενώ σημείωσε τέλος ότι σε μία σειρά ευρωπαϊκών χωρών δεν μπαίνει κανένας εντελώς δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία.

"Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για να βγει από τον εφιάλτη. Το 2014 θα είναι πολύ καλύτερη χρονιά, έρχεται η αυγή" σημείωσε.

Δείτε τα βίντεο από την εκπομπή "Καλημέρα":




ΠΗΓΗ :enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα