Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

"Κέρασαν" Ήπειρο και Κοιλάδα του Αχελώου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Μια ιδιαίτερα τιμητική εκδήλωση στήριξης προς  την Ελλάδα της υπαίθρου που παράγει και καινοτομεί μέσα στην κρίση σε ένα δύσκολο και ασταθές περιβάλλον  διοργάνωσαν  ο Γερμανός Ευρωβουλευτής Τζο Λάινεν και ο Βέλγος Μαρκ Ταραμπέλλα

Κέρασαν γεύσεις γκουρμέ και νοστιμιές  παραδοσιακών προϊόντων από την Ήπειρο και την Κοιλάδα του Αχελώου,  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των προτεραιοτήτων της Ελληνικής Προεδρίας.

Μια πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών για να στηρίξουν την Ήπειρο και την Κοιλάδα του Αχελώου μια από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας την οποία έχουν επισκεφτεί.


Το κοινό της εκδήλωσης, που απαρτιζόταν από ξένους ευρωβουλευτές, στελέχη των ευρωπαϊκών οργάνων και δημοσιογράφους από πολλά Ευρωπαϊκά ΜΜΕ είχε  την ευκαιρία να δοκιμάσει τα εδέσματα και να πληροφορηθεί  ότι στην ελληνική περιφέρεια υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ιδέες, παράγουν, προσπαθούν να κάνουν γνωστά τα προϊόντα τους  με ταυτότητα και ποιότητα άμεσα συνδεδεμένη με τον τόπο παραγωγή τους.

Γεύσεις  που παντρεύουν  την παράδοση με νέες ιδέες, από τους παραγωγούς των τυροκομικών προϊόντων (τσαλαφούτη, φέτα, γραβιέρα…) της κοιλάδας του Αχελώου -τυποποιημένα σε καλαίσθητες συσκευασίες, που αποκτούν  ολοένα και περισσότερους φανατικούς φίλους -  μέχρι τσίπουρο αρωματισμένο από τα κατάφυτα βουνά της Ηπείρου, και τον ξακουστό Γιαννιώτικο μπαγκλαβά "Κολιονάσιος" όπου η Γιαννιώτικη παράδοση και το μεράκι συναντούν την ποιότητα και η γεύση μένει αξέχαστη.

Μια συμβολική δράση στήριξης και εξωστρέφειας των φίλων της Ελλάδας Ευρωβουλευτών που στοχεύει στην ανάδειξη-προώθηση των Ηπειρώτικων προϊόντων.

Οι κάτοικοι και παραγωγοί  της ευρύτερης περιοχής της Κοιλάδας του Αχελώου δηλώνουν πάντα από την πλευρά τους και επιδιώκουν, για να συνεχίσουν να είναι παραγωγικοί την προώθηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, γιατί, όπως πιστεύουν, είναι αρκετοί νέοι άνθρωποι που θέλουν να προχωρήσουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες και ζητούν έμπρακτη στήριξη από την πλευρά των Εθνικών και κοινοτικών θεσμών για απελευθέρωση προγραμμάτων.

Βασική επιδίωξη πρέπει να είναι  η επένδυση στην τυποποίηση και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων.
Με αυτόν τον τρόπο το ποιοτικό προϊόν της κοιλάδας του Αχελώου και της Ηπείρου  θα αποκτήσει  «διαβατήριο» για να ταξιδέψει με ασφάλεια σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, κερδίζοντας καλύτερη διεισδυτικότητα στις πιο απαιτητικές και ακριβές αγορές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα