Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Σωτήρης Εμμανουήλ: Από τον Σκαραμαγκά και τη βίλα του Ψυχικού στον ανακριτή!

Ποιος είναι ο άνθρωπος που πήρε μίζα 24 εκατομμύρια ευρώ


Έγινε «διάσημος» από τη φωτογραφία στην οποία εικονίζεται με τον Γιάννη Σμπώκο να υπογράφει την σύμβαση για τα υποβρύχια υπό το χειροκρότημα του Άκη Τσοχατζόπουλου. Μπήκε στο κάδρο του μαύρου χρήματος όταν ξετυλίχθηκε το νήμα των μιζών που δόθηκαν για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ο Σωτήρης Εμμανουήλ σε μία διαδρομή 15 χρόνων πέρασε από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, πρωταγωνίστησε στην εξαγορά τους από τους Γερμανούς, προκάλεσε το πανελλήνιο με τον πλουτισμό του και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη για τις μίζες που εμφανίζεται να έλαβε. 


Ο Σωτήρης Εμμανουήλ διετέλεσε μάζατζερ στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά την περίοδο 1999-2003, την εποχή της παντοδυναμίας του βαθέως ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος που οδήγησε στην απομάκρυνσή του τότε ήταν μία… καταιγίδα, η οποία αποκάλυψε ένα αδήλωτο σκάφος που επισκευαζόταν εκεί.

Όταν αργότερα η γερμανική HDW -μέσω της θυγατρικής ThyssenKrupp- πήρε τα Ναυπηγεία έγινε πρόεδρος του ΔΣ, θέση από την οποία αποχώρησε. Ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων, ο οποίος είχε το παρατσούκλι «Ο Χοντρός», εμφανίζεται να έχει εισπράξει μετά τον Οκτώβριο του 2001 το ιλιγγιώδες ποσό των 24 εκατ. ευρώ, μέσω της εταιρείας Ιnveco η οποία αποδίδεται σε αυτόν.

Ο Σωτήρης Εμμανουήλ προκάλεσε το πανελλήνιο όταν είδε το φως της δημοσιότητας η πανάκριβη βίλα που είχε στην ιδιοκτησία του στο Ψυχικό έκτασης 600 τ.μ.(!!!) την οποία προσπαθούσε να πουλήσει από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι την κατάσχεσή της από τον Γαβριήλ Μαλλή. Στο συγκεκριμένο ακίνητο υπάρχουν έξι υπνοδωμάτια, μία τεράστια κουζίνα, σαλόνι με τραπεζαρία, δύο πισίνες –η μία εσωτερική- ενώ τα τζάμια που διαθέτει είναι αλεξίσφαιρα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το εσωτερικό της έπαυλης αφού διακοσμείται από αγάλματα, έργα τέχνης, χρυσούς πολυελαίους και έπιπλα με υπογραφές γνωστών οίκων, με το μηνιαίο κόστος συντήρησης να ανέρχεται σε 5.000 ευρώ. 

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι το ποσό που ζητούσε ο Σωτήρης Εμμανουήλ για την έπαυλη αγγίζε τα 24 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή και η μίζα για την οποία διώκεται σήμερα… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα