Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΑΣΠΗ: Γιατί τα ΑΔΙ στην Ελλάδα αποτελούν στρέβλωση

Από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Παραγωγής Ηλεκτρισμού Ελλάδος (ΑΣΠΗ), λάβαμε την παρακάτω επιστολή ως σχόλιο επί του άρθρου του κ. Εμμανουήλ Κακαρά, με θέμα «Ανταγωνισμός, κόστος ενέργειας και μηχανισμοί αμοιβής ισχύος στον ηλεκτρισμό» που δημοσιεύθηκε  στο δημοσιογραφικό portal energypress στις 29 Δεκεμβρίου. Η επιστολή έχει ως εξής:
Με έναυσμα το άρθρο του κ. Εμ. Κακαρά  (Καθηγητή  ΕΜΠ, Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Ηλεκτροπαραγωγών και Προέδρου του  European Power Plant Suppliers Association), με θέμα τον ανταγωνισμό, το κόστος ενέργειας και τους μηχανισμούς αμοιβής ισχύος στον ηλεκτρισμό, παραθέτουμε κατωτέρω τις απόψεις του συνδέσμου μας ΑΣΠΗ ΕΛΛΑΣ.
Κατ’ αρχάς πρέπει να τονιστεί ότι αυτό που βάλλεται ως τεράστια στρέβλωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι τα ΑΔΙ αυτά κάθε αυτά, αλλά ο Μηχανισμός Διασφάλισης Επαρκούς Ισχύος (του οποίου συνακόλουθο «εργαλείο» είναι τα ΑΔΙ). Ο Μηχανισμός αυτός, ενώ αποτελούσε μια μεταβατική διάταξη και έπρεπε να παύσει να ισχύει από τον Οκτώβριο του 2010, όχι μόνο λαμβάνει συνεχείς παρατάσεις αλλά και η αμοιβή για τα ΑΔΙ αυξήθηκε σε πρώτη φάση τον Οκτώβριο του 2010, εν μέσω οικονομικής κρίσης, από τις 35.000 €/MW/έτος στις 45.000 €/MW/έτος, και από το καλοκαίρι του 2013, εν μέσω συνεχιζόμενης και ακόμη βαθύτερης οικονομικής κρίσης, ειδικά για τις μονάδες φυσικού αερίου διπλασιάστηκε στις 90.000 €/MW/έτος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα