Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ο Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος μιλάει για τον οικουμενισμό, τη μασωνία και την ανθρωπιστική κρίση.

Το Σάββατο φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα” συνέντευξη την οποία παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών (Γ.Ο.Χ.) Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος σχετικά με θέματα οικουμενισμού, μασωνίας και ανθρωπιστικής κρίσεως.

Ξέρουμε, πολλοί θα μας παραπονεθείτε για το ότι δεν πρέπει να δίνουμε το λόγο στους Γ.Ο.Χ., ότι είναι αιρετικοί, ότι είναι σχηματικοί κτλ. Μπορεί υπο άλλες συνθήκες να συμφωνούσαμε και εμείς. Σε μια περίοδο όμως όπως τη σημερινή, όπου οι συμπροσευχές πάνε και έρχονται και η νοθεία της γνήσιας πίστης μας είναι στο αποκορύφωμα θα θεωρούσαμε υποκριτικό το να μη προβληθεί ένας καθαρός λόγος που ορθώνει ανάστημα από όπου και αν προέρχεται.  Εμείς θα τολμούσαμε να κάνουμε και μία πρόταση προς την Ιεραρχία μας: καλό θα ήτανε να σταματήσει ο διάλογος με τον μέγα αιρεσιάρχη Πάπα και να αρχίσει με τους Γ.Ο.Χ.

Όποιος διαφωνεί με την παραπάνω άποψη ας αφήσει σχόλιο με κόσμιο όμως τρόπο, χωρίς ύβρεις και φανατισμούς.
μητροπολίτης-πειραιώς-γοχ

Ε.Ω.  Ένας νέος χρόνος ξεκίνησε. Τι ελπίζετε να προκύψει στην πατρίδα μας;

ΜΗΤΡ. ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ:  Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία και να ευχηθώ μέσω υμών στους αναγνώστες σας καλή και ευλογημένη χρονιά και να προσκαλέσω όλους τους Γνήσιους Ορθόδοξους Χριστιανούς στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων που θα τελεσθεί αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί στον χώρο του κεντρικού λιμένος Πειραιώς έναντι του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος. Όπως είθισται της ακολουθίας θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Καλλίνικος.

Για να απαντήσω στο ερώτημα σας, θα ήθελα με ειλικρίνεια να σας πω πως δεν περιμένω πολλά. Ελπίζω όμως, ο Θεός να φωτίσει εμάς και τους κυβερνώντες τον ευλογημένο αλλά και ταυτόχρονα ταλαιπωρημένο τόπο μας.

Δυστυχώς η Ελλάδα μας δέχεται επίθεση. Χωρίς να θέλω να μειώσω τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσεως, τολμώ να πω πως το μεγάλο μας πρόβλημα δεν είναι η απόπειρα κλοπής του πλούτου της χώρας την οποία όλοι παρακολουθούμε –άπραγοι δυστυχώς- αλλά η κλοπή του πνεύματος μας.

Μας κατέστρεψαν την γλώσσα. Μας έκλεψαν την Ιστορία. Μας «σκότωσαν» την αγάπη για την πατρίδα και κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αλλοιώσουν την πίστη μας, την Ορθοδοξία. Και όλα αυτά, δυστυχώς σας λέω με πόνο ψυχής, έχουν συντελεστεί διότι εμείς το επιτρέψαμε.

Ε.Ω. Πως διαβλέπετε το μέλλον;

ΜΗΤΡ. ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ:  Το μέλλον αγαπητέ μου φαίνεται ζοφερό. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν κάποτε θα ευημερήσουν οι αριθμοί όπως πολλοί προσπαθούν, αλλά είναι βέβαιο πως οι άνθρωποι θα αργήσουμε να ξαναβρούμε την χαρά μας. Πολλοί μιλούν για κρίση αξιών. Τι κάνουμε όμως γι αυτό; Καθίσαμε ποτέ ο καθένας από εμάς να σκεφτεί τα προσωπικά του λάθη; Να πάμε λίγο πίσω για να δούμε σε ποιο σημείο της διαδρομής μας πήραμε το λάθος μονοπάτι; Να δούμε τι έφταιξε εν τέλει και βρεθήκαμε σε αυτή τη θέση;

Είναι προφανές πως όλα τα βάσανα μας ξεκινούν από την μέρα που αποφασίσαμε να αφήσουμε την Οικογένεια και την Παιδεία μας στο έλεος μιας δήθεν και κακώς νοούμενης προόδου. Οι γονείς έπαυσαν να δημιουργούν σωστούς ανθρώπους. Σταμάτησαν να τους μιλούν για τον Χριστό, την Ορθοδοξία και την Πατρίδα. Αφήσαμε τα παιδιά να μεγαλώνουν μόνα τους, μέσω διαδικτύου γιατί οι γονείς θεώρησαν σημαντικότερη την καριέρα τους.

Στα σχολεία σταμάτησαν να προσφέρουν Παιδεία. Έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Και σήμερα τα αποτελέσματα είναι ορατά. Τα παιδιά που δεν διδάχθηκαν Χριστό και Ελλάδα μεγάλωσαν, και παρέλαβαν ως ενήλικες πλέον τις τύχες της χώρας. Στην πολιτική, στις βιομηχανίες, στον καλλιτεχνικό κόσμο, στην εκπαίδευση… παντού. Πλέον είναι ένας φαύλος κύκλος.

Ο λαός μας, χρειάζεται επανευαγγελισμό. Όταν θα το καταλάβουμε και ξεκινήσουμε ουσιαστική προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή τότε θα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Ε.Ω. Πως αντιμετωπίζετε την ανθρωπιστική κρίση;  Έρχεται κόσμος στις Εκκλησίες σας; Ζητά βοήθεια;

ΜΗΤΡ. ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ:  Όχι μόνο τώρα που οι ανθρωπιστική κρίση έχει φθάσει στο απροχώρητο αλλά ανέκαθεν οι Ιερείς μας και τα εκκλησιαστικά συμβούλια με την φροντίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως, παρείχαν ότι ήταν δυνατόν στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας που ζητούσαν την βοήθεια μας.

Ε.Ω.  Εννοείτε Παλαιοημερολογίτες;

ΜΗΤΡ. ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ:  Όταν έρχεται κάποιος και μας απλώνει το χέρι για να του δώσουμε μια μπουκιά ψωμί για να περάσει την μέρα του δεν τον ρωτάμε τι πιστεύει. Απέναντι μας έχουμε έναν άνθρωπο, μια «εικόνα του Θεού». Είναι μέγα λάθος όσων νομίζουν πως στην Εκκλησία μας υπάρχουν τέτοιες τακτικές.

Ε.Ω. Οι πόροι σας για το έργο αυτό από πού προέρχονται;

ΜΗΤΡ. ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ:  Οι πόροι μας είναι ελάχιστοι και πενιχροί. Προέρχονται όχι  από το περίσσευμα πλουσίων ανθρώπων αλλά από το υστέρημα φτωχών οικογενειών. Δεν υπάρχει η παραμικρή επιδότηση ή παρέμβαση του Δημοσίου ή άλλου οργανισμού στο φιλανθρωπικό μας έργο και αυτό θέλω να το τονίσω. Εμείς δεν έχουμε χορηγούς. Ο καθένας από τους ανθρώπους των ενοριών μας στο μετρο των δυνατοτήτων του, προσφέρει, ότι μπορεί. Άλλοι μπορούν να προσφέρουν ένα ευρώ, άλλοι ένα πακέτο μακαρόνια. Αυτά λοιπόν που μας προσφέρουν οι συμπολίτες μας, τόσο σε ενοριακό όσο και σε κεντρικό επίπεδο, τα συγκεντρώνουμε και προσπαθούμε να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ε.Ω. Ποια είναι η θέση σας για τον διαχριστιανικό διάλογο;

ΜΗΤΡ. ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ:  Φυσικά και είμαι υπέρ. Ο διάλογος είναι σημαντικός εφόσον συμβάλει στην ενότητα της Εκκλησίας. Αν όμως μιλάμε γι αυτό που τα τελευταία χρόνια μας παρουσιάζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως «Διάλογο» λυπούμαι αλλά δεν μπορώ να τον αποδεχθώ.

Ε.Ω.  Τι πρέπει να γίνει κατά την άποψη σας;

ΜΗΤΡ. ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ:  Η «των πάντως ένωσις» είναι κάτι για το οποίο όλοι ευχόμεθα και προσευχόμεθα. Όσον όμως αφορά στους Ρωμαιοκαθολικούς δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Εδώ δεν μιλάμε για ανάγκη διαλόγου ώστε να υπάρξει ένωσις. Εδώ πρόκειται για ανάγκη επανακατηχήσεως των ανθρώπων αυτών. Είναι τεράστιο το χάσμα που μας χωρίζει και ο τρόπος που επιχειρείται να θεραπευθεί είναι λάθος. Διότι όταν λες πως κατέχεις την αλήθεια η υποχρέωση σου δεν είναι να πας ένα βήμα πίσω εσύ για να κάνει ένα βήμα πίσω κι ο απέναντι ώστε κάποια στιγμή να υπάρξει ταύτιση. Εκτός εάν ορισμένοι νομίζουν ότι πρόκειται για παζάρι.

Στην πίστη μας η αλήθεια είναι μια. Ή την κατέχεις ή όχι.  Όταν την κατέχεις οφείλεις να παραμείνεις σταθερός και αμετακίνητος στη θέση σου και να προσπαθήσεις να φέρεις σε αυτήν εκείνον που βρίσκεται στον λάθος δρόμο. Αυτοί οι άνθρωποι βγήκαν από την Εκκλησία, δεν γίνεται λοιπόν επειδή πρέπει να ενωθούμε «ντε και καλά» να φέρουμε την Εκκλησία στα μέτρα τους ώστε να ξαναμπούν.

Αν κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν μια παγκόσμια θρησκεία ώστε να ελέγχουν με μεγαλύτερη άνεση τις «μάζες» εμείς δεν θα τους κάνουμε την χάρη και όχι μόνο δεν θα συμπράξουμε σε αυτό το έγκλημα αλλά και θα πολεμήσουμε για να μην συντελεστεί.

Ε.Ω.  Ποια είναι η γνωμη σας για την Μασωνία;

ΜΗΤΡ. ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ:  Με μια λέξη σας απαντώ: Δαιμονολατρία. Έχει πλέον αποδειχθεί πως οι διάφορες στοές και τα παράκεντρα που επιθυμούν να δημιουργήσουν την λεγόμενη «νέα τάξη» δεν πιστεύουν στον Θεό όπως προσπαθούν να πείσουν τους αφελείς, αλλά στον προαιώνιο εχθρό του ανθρώπου, τον Διάβολο.  Εύχομαι ο Θεός να τους φωτίσει να καταλάβουν τον βούρκο στον οποίο έχουν ρίξει τις ψυχές τους και να ζητήσουν μετάνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα