Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Οι μετοχές που τρέχουν με χίλια στη Λεωφόρο Αθηνών

Του Βασίλη Γεώργα

Τους τελευταίους δεκαοχτώ μήνες έχει συντελεστεί ένα μικρό θαύμα στο χρηματιστήριο της Αθήνας με αποδόσεις που κάνουν επενδυτές και αναλυτές να τρίβουν τα μάτια τους.

Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε πέτρινα χρόνια καταστροφικών απωλειών, που όχι μόνο άρχισαν πάλι να «βγαίνουν λεφτά» από τις μετοχές, αλλά κυριολεκτικά να δημιουργούνται περιουσίες ολόκληρες εκ του μηδενός. Αναλυτές μιλούν για την περίοδο που αγοράζοντας κανείς μετοχές, θέτει τις βάσεις ώστε στα επόμενα χρόνια να συμμετάσχει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό στην ανεπανάληπτη αναδιανομή πλούτου που έχει ξεκινήσει στη χώρα μας με επίκεντρο τις επιχειρήσεις και τις υποδομές της.

Αν και ο νέος ανοδικός κύκλος βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα με τον Γενικό Δείκτη να έχει ανακτήσει κατά την άνοδό του από τις 471 στις 1.300 μονάδες (+176%) κλάσμα των απωλειών που κατέγραψε από τα υψηλά του 1999 και του 2007, οι χρηματιστηριακές υπεραξίες παραπέμπουν σε εποχές «φούσκας» και κάνουν τους πιο επιφυλακτικούς να απορούν πως γίνεται να ανθίζει το Χρηματιστήριο μέσα από τα χαλάσματα μιας Ελλάδας που καταρρέει οικονομικά, επιχειρηματικά, κοινωνικά και πολιτικά.


διαβάστε εδώ στο capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα