Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ την Πέμπτη ενάντια στην πώληση του ΑΔΜΗΕ - Καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 23/1 στις 15:30 στην Χαλκοκονδύλη
Έντονες αναταράξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκαλεί η απόφαση για την πώληση του 66% του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), με τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων να ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις.
Ήδη οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ετοιμάζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 15:30 στην Χαλκοκονδύλη, με τους συνδικαλιστές και τα σωματεία της ΔΕΗ από όλες τις παρατάξεις να αντιτίθενται πλήρως στην προοπτική ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος αποτελεί περιουσία της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τους ίδιους, η πώληση του ΑΔΜΗΕ θα σημάνει την αρχή για την διάλυση του Ομίλου της ΔΕΗ, ενώ θα ακολουθήσει η πώλησης της «μικρής» ΔΕΗ δηλαδή, το 30% της παραγωγής - εμπορίας ρεύματος και στη συνέχεια το 17% των μετοχών της μητρικής ΔΕΗ.
Μάλιστα σωματεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΔΕΗ ετοιμάζουν προσφυγή με τη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, τα οποία θα καταθέσουν ταυτόχρονα με τη δημοσίευση από το ΤΑΙΠΕΔ της προκήρυξης του διαγωνισμού πώλησης του ΑΔΜΗΕ.
Με τον τρόπο αυτόν εκτιμούν ότι θα μπλοκάρουν τη διαδικασία του διαγωνισμού για αρκετά μεγάλο διάστημα (έως ότου εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα).
Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 και προβλέπει την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή και το 34% στο Δημόσιο που θα διατηρήσει την καταστατική μειοψηφία στον έλεγχο των δικτύων μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα