Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΗ: Δημιουργείται μια "νέα γενιά" ανεξόφλητων λογαριασμών

Φόβοι για τη δημιουργία μιας «νέας γενιάς» ανεξόφλητων λογαριασμών, διατυπώνουν κύκλοι της ΔΕΗ, εφόσον περάσει το μήνυμα στους καταναλωτές ότι η επιχείρηση «δεν θα κόβει το ρεύμα ακόμα και όταν δεν πληρώνεται ο λογαριασμός» εξαιτίας του μπαράζ ανακοινώσεων για εκπτώσεις λόγω αιθαλομίχλης, και αύξησης των δικαιούχων του Κοινωνικού Τιμολογίου.
Στο περιθώριο εκδήλωσης για τη συνεργασία της ΔΕΗ με το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς μήνα με το μήνα η τάση είναι αυξητική, με τους απλήρωτους λογαριασμούς να διατηρούνται στα 1,3 δισ. ευρώ ή και να τα ξεπερνούν.

Η συνολική αξία των απλήρωτων λογαριασμών είχε μειωθεί στα 1,2 δισ. ευρώ, μετά την αφαίρεση της απαίτησης των 100 εκατ. ευρώ από την «Αλουμίνιον της Ελλάδος», εξαιτίας της απόφασης της Διαιτησίας, ανέβηκε ωστόσο γρήγορα και πάλι κοντά στα 1,3 δισ. ευρώ, όσο ήταν προ μερικών μηνών.
Υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ δεν κρύβουν  την ανησυχία τους για την εξέλιξη των ληξιπροθέσμων, και παρ’ ότι αποφεύγουν να κάνουν προβλέψεις, ο φόβος είναι ότι μέσα στο 2014 οι απλήρωτοι λογαριασμοί μπορεί να ακολουθήσουν ανοδική πορεία.
Μοναδική ελπίδα της ΔΕΗ είναι ότι τα ανεξόφλητα χρέη μπορεί να «φρενάρουν» μετά τον Ιούνιο του 2014, οπότε και λήγουν οι δόσεις  του ΕΕΤΗΔΕ 2013 το οποίο καταβάλλουν οι καταναλωτές  μέσω των  λογαριασμών της ΔΕΗ.
Οι φόβοι της διοίκησης της ΔΕΗ σχετίζονται για παράδειγμα με το κύμα αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.
Όπως έγραψε χθες το «EnergyPress», μέσα σε διάστημα μόλις ενός μηνός, τα νέα αιτήματα ξεπέρασαν τα 56.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, καθώς από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου, κατά την περίοδο δηλαδή που "έτρεξε" η σχετική ενημερωτική καμπάνια της ΔΕΗ, τα αιτήματα που υποβλήθηκαν για ένταξη στο ΚΟΤ ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη, φτάνοντας τα 56.033 ή τα... 2.500 ημερησίως.
Δεδομένου ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων αυτών αναμένεται να ικανοποιηθεί, οι δικαιούχοι του ΚΟΤ θα ξεπεράσουν σύντομα τα 500.000 νοικοκυριά (από περίπου 479.000 σήμερα), αριθμός που μεταφράζεται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι 1 στα 10 νοικοκυριά (10%- 11%) με κατανάλωση ως 2.000 κιλοβατώρες θα ανήκει πλέον στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.
Ακόμη μάλιστα και μετά τη λήξη της πρόσφατης καμπάνιας διάρκειας τριών εβδομάδων της ΔΕΗ, οι αιτήσεις συνεχίζουν να «τρέχουν» με ρυθμό 1.800- 2.500 την ημέρα.
Κύκλοι της ΔΕΗ εκτιμούν ότι αν ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, τότε δεν αποκλείεται οι δικαιούχοι να ξεπεράσουν σύντομα τους 600.000…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα