Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

O ενεργειακός Καζαμίας του 2014

Μια χρονιά που μπορεί να αλλάξουν πολλά στον τομέα της ενέργειας, που όπως όλοι οι κλάδοι της οικονομίας δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση. Με βάση τους προγραμματισμούς φέτος ξεκινούν τουλάχιστον δυο αποκρατικοποιήσεις του τομέα ενώ ολοκληρώνεται ακόμη μια. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι θεσμικές αλλαγές αλλά και τα μέτρα για τις αγορές ηλεκτρισμού και ΑΠΕ, αλλά και τα αποτελέσματα από το μέτωπο των υδρογονανθράκων.
Η χρονιά πάντως αναμένεται να ξεκινήσει με νέα από το μέτωπο των συζητήσεων μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Gazprom που ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες, με την ελληνική πλευρά να ζητεί την εναρμόνιση των τιμών προμήθειας του ρωσικού φυσικού αερίου με εκείνες της Δυτικής Ευρώπης. Σε περίπτωση μη συμφωνίας σε μια τιμή κοντά στα 370 ή 380 δολάρια ανά χίλια κυβικά, η πιθανότερη εξέλιξη θα είναι να οδηγηθούν οι δύο πλευρές στη λύση της διεθνούς διαιτησίας.

Ο τομέας της ενέργειας και ειδικότερα των τιμών των ενεργειακών προϊόντων, αναμένεται να βρεθεί ψηλά στην ατζέντα της ελληνικής προεδρίας. Μάλιστα η σύνοδος κορυφής του Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει ως θέμα την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και της βιομηχανίας, με το θέμα του υψηλού κόστους της ενέργειας να βρίσκεται στην κορυφή, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά συνολικά για τις χώρες της ΕΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα