Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

-Yπάρχουν ορισμένοι που μας θέλουν να φάμε πάλι σούπα


Η κυβέρνηση της Αργεντινής κατηγόρησε τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ενορχήστρωσαν κερδοσκοπικές επιθέσεις κατά των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών, όπως το πέσο, μια μόλις ημέρα μετά την απόφαση της να αρχίσει να προσφέρει περισσότερα δολάρια στην οικονομία της σε μια προσπάθεια να επαναφέρει την ηρεμία μετά την υποτίμηση της προηγούμενης εβδομάδας, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

"Το modus operandi αυτών των κερδοσκοπικών επιθέσεων είναι σε όλα τα μέτωπα με ένα μόνο στόχο: στην αγορά υποτιμημένων χρηματοοικονομικών και σκληρών περιουσιακών στοιχείων", δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου Jorge Capitanich μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου. "Το μήνυμα μας είναι το εξής: ΄Αργεντίνοι, ας μην είμαστε αφελείς΄. Έχουμε δει αυτό το έργο πολλές φορές στην ιστορία μας", πρόσθεσε.
Η πρόεδρος της χώρας, Cristina Kirchner, η οποία βρίσκεται σε μια περιφερειακή σύνοδο στην Κούβα, επέρριψε την ευθύνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νόμισμα της χώρας στις τράπεζες, τους εξαγωγείς και τις επιχειρήσεις.
"Φαίνεται ότι υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που μας θέλουν να φάμε πάλι σούπα, αλλά αυτή τη φορά με πιρούνι", αναφέρει σε μήνυμα της στο Twitter.
Το πέσο άνοιξε ελαφρώς χαμηλότερα στα 8,025 ανά δολάριο στην επίσημη αγορά από 8,01 τη Δευτέρα. Στη μαύρη αγορά το πέσο ήταν αμετάβλητο στο 12,25.
Η κυβέρνηση της Αργεντινής επέτρεψε την υποτίμηση του πέσο κατά 15% την περασμένη εβδομάδα στο επίπεδο των 8,00 ανά δολ. ΗΠΑ. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη υποχώρηση του νομίσματος από το 2002 μετά την καταστροφική χρεοκοπία της χώρας.
Η κεντρική τράπεζα είχε φτάσει να δαπανά περίπου 100 εκατ. δολ. την ημέρα για να υπερασπίζεται το εγχώριο νόμισμα, κάτι που ενέτεινε τις πιέσεις στα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας τα οποία υποχώρησαν στα 29 δισ. δολ. Οι πιέσεις τροφοδοτήθηκαν και από το ευρύτερο selloff στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την πορεία της κινεζικής οικονομίας.
Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η κεντρική τράπεζα δαπάνησε τη Δευτέρα περίπου 135 εκατ. δολ. υπερασπιζόμενη το πέσο. Στο μεταξύ το νόμισμα υποχώρησε στη μαύρη αγορά στο 12,25 από 11,8 την περασμένη Παρασκευή, κάτι που δείχνει ότι πολλοί Αργεντίνοι συνεχίζουν να θεωρούν την επίσημη ισοτιμία πολύ ισχυρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα