Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Τα 10 μεγαλύτερα μελλοντικά έργα της Ελλάδας

Πριν από μερικές μέρες σας παρουσιάσαμε τα 10 ακριβότερα έργα που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην χώρα. Υπάρχει όμως και μια άλλη κατηγορία έργων που τελικά τροφοδοτεί τα έργα. Τα έργα σε δημοπράτηση είναι τα εν δυνάμει αυριανά έργα που θα μας απασχολούν με την κατασκευή και την πρόοδο τους.

Επίσης έχουμε και τα έργα που σχεδιάζονται και θα είναι τα επόμενα έργα που θα δούμε να υλοποιούνται, έστω και σε κάποιο βάθος χρόνου. Σήμερα τα συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα 10 μελλοντικά μεγάλα project. Έχουμε θέσει ένα χρονικό περιορισμό για την δημοπράτηση τους στην επόμενη τριετία, για να έχουμε μία ρεαλιστική απεικόνιση της λίστας.

Ας δούμε όμως ποια έργα είναι αυτά που θα ταράξουν τα κατασκευαστικά δεδομένα το επόμενο διάστημα:


ΖΕΥΞΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. Ένα από τα πιο δυνατά νέα έργα με παραχώρηση. Εξασφαλισμένη η εμπορική του επιτυχία. Τον επόμενο μήνα ξεκινά η δημοπράτηση του με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου. Το σημαντικότερο έργο για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Αν ξεκινήσει το 2016 θα ολοκληρωθεί στο τέλος της δεκαετίας. Το κόστος του αναμένεται να είναι στα 350εκ.ευρώ.


ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΜΜΗ 4 ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ- ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΜΕ 9 ΣΤΑΘΜΟΥΣ. Το μεγαλύτερο «αυριανό» έργο. Ένα από τα σίγουρα έργα του ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ). Θεωρητικά ο  διαγωνισμός θα μπορούσε να βγει ακόμα και μέσα στο 2014. Το κόστος εκτιμάται σε 1 δις ευρώ.

ΝΕΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Περιμένουμε τον νέο διαγωνισμό τις επόμενες εβδομάδες. Θα περιλαμβάνει κατασκευή και παραχώρηση του Αεροδρομίου και θα είναι ένα έργο στολίδι για την Κρήτη. Αν οι εργασίες αρχίσουν το 2015 το καλοκαίρι του 2019 οι πρώτοι πιλότοι θα προσγειώσουν τα αεροπλάνα τους στη μεγαλύτερη επένδυση στο νησί εδώ και δεκαετίες. Το κόστος του κυμαίνεται στα 800εκ.ευρώ.

ΑΞΟΝΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΘΗΒΑ-ΥΛΙΚΗ.  Ένας σημαντικός άξονας που θα παρακάμπτει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας συντομεύοντας το ταξίδι από την Πελοπόννησο στη Βοιωτία, τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα κατά 60 χιλιόμετρα. Η δημοπράτηση έρχεται τον επόμενο και αν το έργο ξεκινήσει το 2016 τότε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020. Το κόστος του εκτιμάται σε 450-500εκ.ευρώ.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΤΜΗΜΑ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ και ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ. Απεντάχθηκε από την αρχική σύμβαση και τώρα αναμένεται να δημοπρατηθεί ως Δημόσιο έργο. Περιμένουμε σύμφωνα με τις εξαγγελίες του ΥΠΟΜΕΔΙ φέτος την δημοπράτηση του. Αν τα έργα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του 2014 τότε ίσως το δούμε ολοκληρωμένο το 2017. Το κόστος του έργου κυμαίνεται από 350-400εκ.ευρώ.


ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ. Τριπλός  διαγωνισμός αναμένεται να «τρέξει» το επόμενο διάστημα. Αφορά έργα μετακίνησης του δρόμου κατά 80 μέτρα, το έργο ανάπλασης και το λιμενικό έργο διαμόρφωσης της νέας φάτσας της Αθήνας. Η  ολοκλήρωση τοποθετείται κάπου εντός του 2016. Το συνολικό κόστος των έργων είναι 300εκ.ευρώ.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΜΕ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ. Το έργο αυτό θεωρείται ζωτικής σημασίας για τα μεγάλα τουριστικά νησιά των Κυκλάδων. Η επαναδημοπράτηση του έργου έγινε πριν από μήνες αλλά προς το παρόν δεν έχουμε εξελίξεις. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 300εκ.ευρώ.

ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΜΜΗ 2 ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ-ΙΛΙΟΝ. Έργο που είναι σε μελέτες, θεωρητικά είναι ένα από τα έργα που θα δούμε να δημοπρατείται στα επόμενα 3 χρόνια. Θα στείλει το Μετρό στα απομακρυσμένα Βόρειο-Δυτικά Προάστια και θα δώσει σημαντικές λύσεις. Το κόστος του κυμαίνεται από 300-350εκ.ευρώ.

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΟΡΩΠΙ ΕΩΣ ΛΑΥΡΙΟ ΜΕ 8 ΣΤΑΘΜΟΥΣ. Αναμένεται ο διαγωνισμός με μεγάλη αγωνία αφού θα βάλει τη Λαυρεωτική και το Λιμάνι του Λαυρίου και πάλι στο χάρτη με τις ράγες. Πολύ σημαντική επένδυση. Αν ξεκινήσουν τα έργα το 2015 τότε στα τέλη του 2019 το τρένο θα ηχήσει και πάλι στο Λιμάνι του Λαυρίου. Το κόστος του κυμαίνεται στα 300εκ.ευρώ.

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ–ΕΡΓΟ ΣΚΟΥΠΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΙΑΤΟ-ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ. Είναι έργο που θα ολοκληρώσει όλες τις εργασίες στο τμήμα από το Κιάτο μέχρι το Διακοπτό. Η δημοπράτηση του έγινε και περιμένουμε την υπογραφή της σύμβασης. Λόγω αυτού του απαιτητικού έργου η ολοκλήρωση θα πάει για το 2016 (24 μήνες). Το κόστος του έργου είναι 270εκ.ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα