Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ανάσα στα ταμεία του ΛΑΓΗΕ από το ρευστό που «ρίχνει» η ΔΕΗ στην αγορά

Ανάσταση πριν… το Πάσχα φαίνεται ότι προκύπτει για το ταμείο του ΛΑΓΗΕ καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, έχουν εισρεύσει σημαντικά ποσά στο ταμείο του, προερχόμενα από τη ΔΕΗ, γεγονός που επιτρέπει την πληρωμή καθυστερούμενων οφειλών σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.
Ήδη πληρώθηκαν οι περισσότεροι από τους παραγωγούς ΑΠΕ για τα τιμολόγια του Αυγούστου, ενώ πιστώθηκαν σημαντικά ποσά και στους συμβατικούς παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι πληροφορίες του energypress αναφέρουν ότι τα ληξιπρόθεσμα της ΔΕΗ (περιλαμβανομένου του ΑΔΜΗΕ) προς τον ΛΑΓΗΕ, έπεσαν ήδη θεαματικά στα επίπεδα των 130 εκατ. ευρώ. Προφανώς οι πληρωμές της ΔΕΗ είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης δανειοδότησής της, που της επέτρεψε να διοχετεύσει ρευστό στην αγορά.
Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ θα πρέπει να πληρώσει σε επτά μηνιαίες δόσεις τα μισά από τα 96 εκατ. ευρώ που της αναλογούν ως «μερίδιο» στο φέσι, συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ που έχουν αφήσει οι Energa και Hellas Power.  Η διοίκηση της ΔΕΗ επέλεξε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ και να αρχίσει να καταβάλλει τα αντίστοιχα ποσά στον ΛΑΓΗΕ, γεγονός που επέτρεψε  στον ΛΑΓΗΕ να πληρώσει μέρος των ποσών που οφείλει στους ιδιώτες συμβατικούς ηλεκτροπαραγωγούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα