ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Αβραμόπουλος: Σώζουμε τα υποβρύχια που βρίσκονται σε ομηρία στα Ναυπηγεία

Οριστικό τέλος «στην περιπέτεια των τεσσάρων υποβρυχίων» βάζει η κυβερνητική τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε: «Κλείνουμε σήμερα την πρώτη και πιο σημαντική φάση της επιχείρησης να σώσουμε τα υποβρύχια που βρίσκονται υπο ομηρία στα Ναυπηγεία για λόγους που ήδη γνωρίζουμε».

Και πρόσθεσε: «Βάζουμε οριστικό τέλος σε μια περιπέτεια που διήρκησε περισσότερο από 12 χρόνια». 


Εξήγησε, δε, ότι η ηγεσία του υπουργείου τήρησε αυστηρή στάση απέναντι στη διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς «απαιτήσαμε με πράξεις καταλογισμού την επιστροφή του συνόλου των ποσών που καταβλήθηκαν -περίπου 360 εκατ. ευρώ από το 2010 έως το Μάιο του 2011- γιατί δεν εκτέλεσαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και οι ιδιοκτήτες έκλεισαν πλήρως τα Ναυπηγεία. Από τις πράξεις καταλογισμού το Ελληνικό Δημόσιο θα προσφύγει στα δικαστήρια και θα διεκδικήσει και το τελευταίο ευρώ».

Σημείωσε ότι πλέον προγραμματίζεται η ένταξη των υποβρυχίων στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), τα στελέχη του οποίου θα ολοκληρώσουν τις υπολειπόμενες εργασίες.

«Ήδη, για συμβολικούς λόγους έχουμε αναρτήσει την ελληνική σημαία στα υποβρύχια και έχουν επανδρωθεί. Το ΠΝ δίνει το "παρών" σε καθημερινή βάση και συντονίζει την έναρξη των εργασιών και έχει έρθει σε επαφή με υπεργολάβους. Όλα είναι έτοιμα και λύθηκαν τα τεχνικά προβλήματα» είπε.

Και πρόσθεσε: «Στόχος είναι οι εργασίες να μην υπερβούν τον αρχικό προϋπολογισμό με το αδιάθετο των 75,5 εκατ. ευρώ. Ήδη έχουν δοθεί σε λογαριασμό τα πρώτα 35,5 εκατ. ευρώ. Εφόσον μας δικαιώσουν τα δικαστήρια, θα έχουμε μείωση του τελικού κόστους ναυπήγησης».

Παράλληλα, επισήμανε ότι την ίδια τακτική θα ακολουθήσει και για τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα.

Τέλος, σημείωσε ότι το σύνολο του προσωπικού των ΕΝΑΕ θα εργαστεί για την ολοκλήρωση των εργασιών στα υποβρύχια, με τους μισθούς και τις ασφαλιστικές τους εισφορές να καταβάλλονται από το ΥΠΕΘΑ και επανέλαβε: «Το ΠΝ επιθυμεί να είναι πελάτης τις εσωτερικής αμυντικής βιομηχανίας... Κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα και την άμυνα. Για καλύτερη Ελλάδα, που ανακτά την αξιοπιστία της και τη σταθεροποιητική της βάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα