Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Σόιμπλε: "Δεν αντέχω άλλο"

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε τις συστάσεις του ΔΝΤ που του ζητάει περισσότερες επενδύσεις, προσθέτοντας εξάλλου πως «δεν αντέχει άλλο» τη συζήτηση που αντιδιαστέλλει τη λιτότητα και την ανάπτυξη.

«Δεν αντέχω άλλο αυτές τις συζητήσεις» περί της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της ανάπτυξης ως δύο αντιφατικών εννοιών, δήλωσε ο υπουργός στη διάρκεια ενός τραπεζικού συνεδρίου στο Βερολίνο. «Αυτό που διαπιστώνω είναι πως οι χώρες που έχουν σε τάξη τα δημοσιονομικά τους, είναι και αυτές που έχουν τους καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης», πρόσθεσε.


«Στην τελευταία ανάλυσή του, το ΔΝΤ προσποιείται πως έχουμε περιθώρια ελιγμών» για περισσότερες δημόσιες δαπάνες, επισήμανε. Όμως «δρομολογήσαμε τα μέτρα τα οποία πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας», δήλωσε ο Σόιμπλε «δεν μπορούμε να μας επιτρέψουμε περισσότερα».

Η τελευταία μέχρι στιγμής έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη, προτείνει στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία «μια αύξηση των επενδύσεων, περιλαμβανομένων των δημόσιων επενδύσεων, μέσω φορολογικών μεταρρυθμίσεων και του χρηματοπιστωτικού συστήματος και μιας απελευθέρωσης του τομέα των υπηρεσιών». Αυτό θα επέτρεπε στη χώρα «να μειώσει τα μεγάλα πλεονάσματα του ισοζυγίου πληρωμών της» προστίθεται στην έκθεση.

Οι συμβουλές του ΔΝΤ είναι προς την κατεύθυνση αυτών που υποστηρίζει επίσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή και ο ΟΟΣΑ. Το Παρίσι επίσης θα ήθελε να κάνει η Γερμανία περισσότερα για να στηρίξει την ανάπτυξη.
πηγή :enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα