Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Νίκος Φαραντούρης: Ιδού γιατί είναι θερμό το ενδιαφέρον για τον τομέα της ενέργειας - Δείτε το βίντεο

Tις εσωτερικές και εξωτερικές εξελίξεις που κάνουν τον τομέα της ενέργειας να προσελκύει το επιχειρηματικό, γεωπολιτικό και επιστημονικό ενδιαφέρον, αναλύει, μιλώντας στην εκπομπή SBC Energy και τον δημοσιογράφο - διευθυντή του Energypress Θοδωρή Παναγούλη, ο κ. Νίκος Φαραντούρης, καθηγητής στο τμήμα ευρωπαϊκών και διεθνών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και επικεφαλής του μεταπτυχιακού προγράμματος για την ενέργεια.
Τα θέματα της ενέργειας είναι επίκαιρα και πολύ δυναμικά, επεσήμανε ο κ. Φαραντούρης. «Υπάρχουν εξελίξεις και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό που πυροδοτούν και αναζωπυρώνουν το ενδιαφέρον. Στο εσωτερικό της χώρας γίνονται διεργασίες στον ενεργειακό κλάδο και με αφορμή την κρίση, ενώ όσον αφορά στην διεθνή διάσταση του πράγματος διαπιστώνουμε εξελίξεις που τοποθετούν την Ελλάδα στο επίκεντρο των ενεργειακών ζυμώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας», τόνισε μεταξύ άλλων.
Αναφερόμενος στο πρώτο διεπιστημονικό μεταπτυχιακό στην Ελλάδα σε θέματα Ενέργειας: Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομία, που θα ξεκινήσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς τον προσεχή Οκτώβρη, ο κ. Φαραντούρης αποκάλυψε ότι το ενδιαφέρον είναι τεράστιο τόσο από νέους ανθρώπους που θέλουν τώρα να εισέλθουν στον τομέα της ενέργειας, όσο και ανθρώπους που ήδη εργάζονται και επιθυμούν να αποκτήσουν νέες προσλαμβάνουσες.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη συνέντευξη του κ. Φαραντούρη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα