Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Μέρκελ: Είμαι ευχαριστημένη που αποφασίσαμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Νέο μήνυμα στήριξης της Ελλάδας απηύθυνε το Σάββατο η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μερκελ, ενόψει και της επίσκεψης της την ερχόμενη Παρασκευή στην Αθήνα.

«Είμαι ευχαριστημένη για το γεγονός ότι αποφασίσαμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Η Ελλάδα διανύει ένα δύσκολο δρόμο αλλά είμαστε στο πλάι της», σημείωσε σε συνέδριο του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Αναφερόμενη στο κοινό νόμισμα, η κ. Μέρκελ τόνισε πως το ευρώ «είναι πολιτικό και οικονομικό εγχείρημα, ένα επιτυχές εγχείρημα».

Στο μέτωπο του χρέους που βαραίνει κράτη της ΟΝΕ, η γερμανίδα ηγέτιδα επανέλαβε την αντίθεσή της στην «κοινοτικοποίηση» των χρεών των μελών της ευρωζώνης.

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ υπογράμμισε ότι εάν εκλεγεί επικεφαλής της Κομισιόν δεν πρόκειται να υπάρξει ευρω-ομόλογο.

Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα είπε ότι σηματοδοτεί «αλλαγή σελίδας για την Ελλάδα», ενόψει και της διαφαινόμενης επανόδου στις αγορές.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα