Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ/Δεν σέβεται ούτε τη Μεγάλη Εβδομάδα και προκαλεί ξανά: «Το ειδωλολατρικό σύμβολο του δήθεν Αγίου Φωτός…»

Νέο σάλο αναμένεται να προκαλέσουν οι δηλώσεις του  συγγραφέα  και μέλους  του «Ποταμιού» Νίκου Δήμου, αυτή τη φορά για το Άγιο Φως και αφού είχαν προηγηθεί «αιρετικές» δηλώσεις του για την επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821.   

 «Όσο πλησιάζει το Πάσχα και σκέπτομαι πως πάλι θα ξοδέψουμε χρήματα για να φέρουμε το (δήθεν) Άγιο Φως και να το υποδεχθούμε με τιμές αρχηγού κράτους, γίνομαι εμμανής αντικληρικός. Και υποθέτω πως το ίδιο θα γινόταν και ο Ιησούς, που από ότι ξέρουμε, δεν πίστευε σε ειδωλολατρικά σύμβολα –και μάλλον θα μοίραζε τα χρήματα στους φτωχούς» υποστηρίζει ο κ. Δήμου.  

Ο ίδιος πάντως διευκρινίζει :  «Ο αντικληρικός δεν είναι απαραίτητα άθεος, ούτε καν εναντίον της θρησκείας. Είναι εναντίον του κλήρου – δηλαδή αντίθετος με τους τρόπους και τις πρακτικές της εκκλησίας. Στην ακρότατη περίπτωση και εναντίον της ύπαρξής της. Μπορεί να την θεωρεί περιττή. Δεν χρειάζεται μεσολαβητές ανάμεσα στον εαυτό του και τον Θεό. Δύναται να είναι κανείς πιστός Χριστιανός χωρίς μητροπολίτες, εικόνες, καντήλια και εξαπτέρυγα. Ίσως μάλιστα να είναι πιο σωστός αυτός που ακολουθεί απλώς την Επί του Όρους Ομιλία».

Κριτική ασκεί και στα κομμουνιστικά κόμματα, ενώ υποστηρίζει ότι «ο αντικομουνιστής δεν είναι απαραίτητα αντίθετος με τις απόψεις του Μαρξ. Απλώς μπορεί να μην συμφωνεί με το μεταγενέστερο κλειστό Δόγμα (π.χ. του Διαλεκτικού και Ιστορικού Υλισμού) ή με το μονολιθικό, ασάλευτο και αυταρχικό κόμμα» .

Διαχωρίζει όμως αυτή την περίπτωση από τον «αντικομουνισμό» του Τάκη  Μπαλτάκου, για τον οποίο υποστηρίζει  ότι «είναι αντικομουνιστής επειδή είναι φασίστας, απλώς αλλάζει ένα δόγμα με άλλο».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ STAR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα