Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ : Ο ΠΙΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ήμουν 20 ετών όταν ο τότε Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έδωσε τον Υπουργικό Θώκο του Υπουργού Εξωτερικών στον νεαρό Αντώνη Σαμαρά (1990) .Πολλοί πίστεψαν ότι ήταν το ανερχόμενο αστέρι της ΝΔ , όμως πολύ γρήγορα διαψεύστηκαν.Δυστυχώς , πρόκειται για αναξιόπιστο πολιτικό πρόσωπο και για να το τεκμηριώσω αναφέρω τα κάτωθι  γεγονότα :



  • Στα Συμβούλια των Πολιτικών Αρχηγών (υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή) στις 18-2-1992 και 13-4-1992, ο τότε Υπουργός Εξωτερικών και σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς , υποστήριξε τη  μη αναγνώριση των Σκοπίων, όσο χρησιμοποιούν τον ελληνικό όρο «Μακεδονία»!

Για το λόγο αυτό , άλλωστε , έριξε και την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.  Για τα Σκόπια ο Κ.Μητσοτάκης είχε ετοιμάσει τη λύση με το πακέτο Πινέιρο που θα είχε το όνομα (σε μία λέξη) slavomacedonia ή novαmacedonia (και οι δυο εκφράσεις ήταν λατινογενείς ώστε να προφέρονται σε όλες τις γλώσσες εύκολα και κατανοητά) και μάλιστα χωρίς περαιτέρω διεκδικήσεις εκ μέρους των Σκοπίων. Τη λύση αυτή πολέμησαν λυσσαλέα οι  δύο μοιραίοι πολιτικοί για την Ελλάδα : Ο Ανδρέας Παπανδρέου μαζί με το εκδοτικό κατεστημένο που επηρέαζε και ακόμα ο υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη , Αντώνης Σαμαράς!Σήμερα , ο μοιραίος αυτός πολιτικός για τη Ελλάδα , σύμφωνα με πληροφορίες , ετοιμάζεται να αποδεχτεί  την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».


  •  Στις 4 Ιουλίου του 1993 σε συνέντευξή του στην Καθημερινή και στον Αντώνη Καρκαγιάννη δήλωσε:

“Δεν θα επιστρέψω, συνεπώς, στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω ο «αρχηγός» της”. Γύρισε στη ΝΔ και έγινε υπουργός , αρχηγός της και Πρωθυπουργός.

  • Στα εγκαίνια του τηλεοπτικού σταθμού "TELECITY" του Γιώργου Καρατζαφέρη , ο Αντώνης Σαμαράς ορκίζεται αιώνια πίστη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.Μετά 1 χρόνο περίπου , ρίχνει την κυβέρνηση και ιδρύει την "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ" που κατέληξε σε "βαρύ χειμώνα" .
  • Μόλις πριν 2 χρόνια  δήλωνε ότι "μ'αυτά τα μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα , όχι μόνο δεν σηκώνεις τον ασθενή στα πόδια του αλλά τον ρίχνεις στο φορείο.Φθάσαμε στο σημείο ο κόσμος να μην ξέρει τι του ξημερώνει αύριο και δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση να μην καταλαβαίνει τι τραβάει ο κόσμος".Τώρα σαν Πρωθυπουργός κάνει τα ίδια και χειρότερα.
  • Το Υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει μόνο πανηγυρικά και ο ανεκδιήγητος τέως γραμματέας της Κυβέρνησης κ.Μπαλτάκος γύριζε στα έδρανα των Υπουργών στη Βουλή και μοίραζε σημειώματα.
  • Μετά την αποκάλυψη του βίντεο της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτεται ότι όλη η υπόθεση με τις συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ήταν στημένη.
  • Ο Κολλητός φίλος του Πρωθυπουργού και Νο2 της κυβέρνησης Μπαλτάκος αποκαλεί στο επίμαχο βίντεο τον πρωθυπουργό "πού....τη" και λέει ότι όλη η ιστορία στήθηκε από τον Σαμαρά σε συννενόηση με τους Υπουργούς Δένδια και Αθανασίου.
  • Μόλις προχθές στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου , ο Πρωθυπουργός της χώρας , όχι μόνο δεν εμφανίστηκε στη  συζήτηση , αλλά δεν πήρε καν το λόγο να μιλήσει.Ήρθε δε τα μεσάνυχτα μόνο για να ψηφίσει και στη συνέχεια ανέβηκε στο προεδρείο και έγραψε με το χέρι του την επιστολή διαγραφής του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη (ΨΗΦΙΣΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 1) από την Κ.Ο της ΝΔ (η δημοκρατία σε όλο το μεγαλείο της).Πιο άθλια εικόνα Πρωθυπουργού δεν θυμάμαι.
Τα σχόλια δικά σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα