Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Στέφανος Ληναίος: Είμαι απαισιόδοξος για το κατοχικό δάνειο

Για το θέμα του κατοχικού δανείου μίλησε στον Real Fm, στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Αγγελικής Λάζου, ο γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας, Στέφανος Ληναίος.

Ο κ. Ληναίος τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, «ετέθη επιτέλους για πρώτη φορά το θέμα». Αναφερόμενος στην επικοινωνία του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Μανώλη Γλέζο, είπε:


«Ο κ. Βενιζέλος είπε στον Μανώλη Γλέζο ότι η Μέρκελ δεν απάντησε, σιώπησε σε αυτά που ειπώθηκαν και συμφώνησαν να ξεκινήσει ένας διάλογος μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Γερμανίας και Ελλάδας».

«Είμαι απαισιόδοξος, δεν ξέρω αν είναι μία ψηφοθηρία ή λέγονται προεκλογικά. Είναι γεγονός όμως ότι το θέμα έχει ανέλθει. Όχι μόνο σε πρώτο επίπεδο στην Ελλάδα αλλά και στην Γερμανία», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Η Μέρκελ είναι το κερασάκι. Πίσω από αυτή υπάρχει μία παγκόσμια τράπεζα. Αυτή θα μας δώσει τα λεφτά, αν θα μας τα δώσει».

«Έχουν φτάσει στο σημείο να αναγνωρίζουν τουλάχιστον το αναγκαστικό δάνειο. Όμως αυτά δεν είναι θέμα ποσών, μεγάλων ή μικρών. Είναι το ηθικό χρέος της Γερμανίας, πρώτα από όλα για τα θύματα» είπε και πρόσθεσε:

«Πάνε να μας δώσουν κάποιο ξεροκόμματο για να βουλώσουν τα στόματα».



Ακούστε το ηχητικό:εδώ στο enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα