Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ναύπλιο: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος δρόμος «Αρκαδικό–Λυγουριό»

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και δόθηκε στην κυκλοφορία το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, ο νέος δρόμος, Αρκαδικό - Χάνι Μερκούρη - Λυγουριό Επιδαύρου, μήκους 12 χιλιομέτρων νέας χάραξης, ο οποίος παρακάμπτει τους οικισμούς Αρκαδικό, Γιαννουλέικα και Λυγουριό, μειώνοντας κατά δεκαπέντε λεπτά της ώρας την απόσταση Ναύπλιο - Επίδαυρος, ενώ αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια των διερχόμενων.


Κατά την τελετή των εγκαινίων ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης ανέφερε ότι «η σημερινή περιφερειακή διοίκηση, ο Πέτρος Τατούλης και ο Τάσος Χειβιδόπουλος, έβαλαν τη δική τους ξεχωριστή σφραγίδα στην ολοκλήρωση του έργου, που συμβολίζει την αλλαγή σελίδας για την ανάπτυξη της Αργολίδας».

Ο κ. Μανιάτης έκανε ειδική αναφορά στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώνοντας ότι, «μέσα στις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η διαβούλευση και η περιβαλλοντική αξιολόγηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ώστε αμέσως μετά να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο».

Επιπλέον χαρακτήρισε «πυρήνα του μέλλοντός μας» το υπό εκπόνηση περιφερειακό χωροταξικό της Πελοποννήσου, στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί μεγάλα έργα της Αργολίδας και της Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε ότι, «με το δρόμο αυτό αποκτά η Αργολίδα και η Πελοπόννησος ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο και για τον τουρισμό μας και για την αγροτική μας οικονομία», ενώ τόνισε πως, «όλη η Πελοπόννησος είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο».

Τέλος, την ικανοποίησή του για το έργο εξέφρασε και ο δήμαρχος Επιδαύρου Κώστας Γκάτζιος, ο οποίος υπογράμμισε την αναπτυξιακή διάσταση του νέου δρόμου για την περιοχή, ενώ χαρακτήρισε ως τα σημαντικότερα έργα το δρόμο 'Ίσθμια - Επίδαυρος και την επέκταση των δικτύων του Αναβάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα