Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Τι είπε το αφεντικό της EDF στον Σαμαρά για "μικρή ΔΕΗ" και… 17%

Ευκαιρίες ενόψει της επόμενης φάσης της απελευθέρωσης βλέπει στην ελληνική αγορά ενέργειας η γαλλική EDF με το αφεντικό της Henri Proglio να κάνει σαφές χθες στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι ο όμιλος είναι πολύ "ζεστός" για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, είτε της "μικρής", είτε του 17% της "μεγάλης".

Σε μια επίσκεψη- αστραπή στην Αθήνα που έγινε αποκλειστικά προκειμένου να συναντήσει τον Σαμαρά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ενεργειακού ομίλου, μετέφερε το ενδιαφέρον της EDF για τη ΔΕΗ.


Σε αμιγώς επιχειρηματικό επίπεδο, και υπό την προϋπόθεση ότι το τίμημα θα είναι εύλογο, καθώς επίσης ότι σε 1,5 χρόνο από σήμερα όταν και θα έχουν ωριμάσει οι διαδικασίες της ιδιωτικοποίησης η ελληνική αγορά θα βρίσκεται σε φάση εξυγίανσης (λιγότερα φέσια, ελλείμματα, κ.ο.κ), ο Proglio ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι η EDF θα είναι παρούσα στο διαγωνισμό, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει αν το ενδιαφέρον αφορά τη "μικρή" ή το 17% της "μεγάλης" ΔΕΗ.

Της ταιριάζει περισσότερο η… "μικρή ΔΕΗ"

Ωστόσο, η επιχειρηματική λογική λέει ότι στην EDF ταιριάζει περισσότερο η "μικρή ΔΕΗ", προκειμένου να ενσωματώσει σε αυτήν την Elpedison. Διαφορετικά, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν θα επιβάλει την πώληση της Elpedison. Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικές πηγές, ο Γάλλος Ceo ανέφερε το όνομα της ιταλικής Edison (θυγατρικής της EDF) παραπάνω από μία φορά στη συνάντηση.

"Είμαστε έτοιμοι να αρπάξουμε τις όποιες ευκαιρίες μας παρουσιαστούν σε άλλες περιοχές ή τις επιχειρήσεις τις οποίες θέλουμε να αποκτήσουμε", είχε πει τον Φεβρουάριο ο Proglio κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2013 (καθαρά κέρδη 3,52 δισ. ευρω) προσθέτοντας ότι "η πολιτική της EDF είναι να επενδύει στην Ευρώπη κι όχι σε αναδυόμενες αγορές αντίθετα με ανταγωνιστές όπως η Iberdrola, η η E.ON, και η GDF".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα