Κυριακή 25 Μαΐου 2014

ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΩΝ/ΑΠΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ

Επιτέλους , πότε θα σταματήσει στην Ελλάδα το "καλαμπούρι" με την εφορευτική επιτροπή στις Εκλογές;

Κάθε φορά που γίνονται εκλογές όλοι μας απευχόμαστε να λάβουμε την ειδοποίηση (χαρακτηρισμένη ως "κατεπείγον") από το πρωτοδικείο προκειμένου να παραστούμε ως μέλη εφορευτικής επιτροπής στις προσεχείς εκλογές. Η εργασία που θα προσφερθεί δεν θα αμοιφθεί και επί πλέον η παρουσία μας είναι υποχρεωτική.Το ωράριο εργασίας είναι εξοντωτικό , από τις 7:00 το πρωϊ μέχρι το πέρας της εκλογικής διαδικασίας (δηλαδή καταμέτρηση ψήφων κομμάτων , σταυρών υποψήφιων βουλευτών .Αυτό σημαίνει τις πρώτες πρωϊνές  ώρες της επόμενης μέρας , η οποία όμως είναι κανονική εργάσιμη για τους περισσότερους Έλληνες πολίτες.)


Παράλληλα , οι δικηγόροι οι οποίοι προσφέρουν έργο στην εκλογική διαδικασία αμοίβονται με ένα ποσό που φθάνει τα 1.000 ευρώ.



Ερωτώ:

1. Υποχρεωτική παροχή εργασίας προς το Ελληνικό Δημόσιο νομίζω πως δεν υφίσταται. Μόνο στην Πατρίδα σε περίπτωση πολέμου. Το Δημόσιο έχει πλεόνασμα υπαλλήλων με έμισθη σχέση με αυτό, ας τους χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες του.Πολύ καλή ιδέα είναι στις εκλογές να χρησιμοποιούνται οι καθηγητές των σχολείων , τα οποία παραμένουν κλειστά 2 ημέρες Παρασκευή και Δευτέρα των εκλογών και μάλιστα για 2 συνεχόμενες εβδομάδες.Κάθε σχολείο , που γίνεται εκλογικό κέντρο θα διεξάγει τις εκλογές με τους καθηγητές του και τους δικαστικούς αντιπροσώπους που ορίζονται σε αυτό . Οι δε καθηγητές του σχολείου θα ψηφίζουν υποχρεωτικά στο σχολείο που υπηρετούν και όχι στον τόπο καταγωγής τους (ώστε να μην υπάρχουν  φαινόμενα "διαρροών").

2. Ο Δικηγορικός Σύλλογος είναι τόσο πολύ ικανός απέναντι στη διεκδίκιση δικαιωμάτων των μελών του; Γιατί όποτε εμπλέκεται δικηγόρος στις εκλογικές διαδικασίες να αμοίβεται πλουσιοπάροχα ενώ όλοι οι υπόλοιποι τίποτα; 


3.Γιατί οι Πολίτες που πήραν μέρος στην  Απογραφή πληρώθηκαν με το ποσό των 500 ευρώ ;

4.Γιατί να δημιουργούνται πάντα προβλήματα στις εκλογές με την εφορευτική επιτροπή ;(έχουμε το κωμικοτραγικό να απασχολείται η Αστυνομία να ψάχνει στα σπίτια τους τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.Λες και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών θα τους ανοίξουν την πόρτα τους ; )

5.Γιατί βρίσκουν λεφτά για όλα στις εκλογές και μόνο για την εφορευτική επιτροπή δεν βρίσκουν;

6.Γιατί δεν καλούν με αμοιβή άνεργους από τις λίστες του ΟΑΕΔ;

7.Γιατί δεν "κόβουν" 200 ευρώ από τους δικαστικούς ώστε να αμοίβονται και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών ;

8.Θα μπορούσαν να χρησιμοποήσουν ως μέλη εφορευτικών επιτροπών τους αντιπροσώπους των κομμάτων που υπάρχουν σε όλα τα εκλογικά κέντρα.

9.Mε την διαδικασία που ακολουθούν , καλούν πολίτες στην τύχη με αποτέλεσμα να καλούνται γυναίκες έγκυοι , γέροι , άνθρωποι με προβλήματα υγείας ή ακόμη και πολίτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα  καθήκοντα της εφορευτικής επιτροπής.

10.Τέλος γιατί δεν κάνετε το πιο απλό . Χορήγηση 1 μέρας άδειας από την εργασία σε όλα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Απλά ερωτήματα , που επαναλαμβάνονται σε κάθε εκλογική διαδικασία και δεν μπορούν να απαντήσουν οι αρμόδιοι.

7 σχόλια:

  1. πολύ πολύ καλά τα λες, είναι η 2η φορά που με καλούν και είμαι στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης, τώρα θα πάρω να δω τί δικαιολογητικά θέλουν αλλά εγώ δε ξαναπατάω το πόδι μου και φυσικά δε ξανανοίγω την πόρτα μου, καλά το γράφεις!
    να πάνε οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και κανένας του δημοσίου. αλλιώς μη σώσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα μην ανοίξεις και να κάτσεις τα ξεκουραστείς στο μήνα που είσαι.Καλή λευτεριά

      Διαγραφή
  2. Να πάνε μόνο οι καθηγητές, μόνο οι δάσκαλοι, οι τεμπέληδες, που κάθονται, που θα κάτσουν 2 τετραήμερα, που όλο διακοπές κάνουν, που σχολούν νωρίς, που πηγαίνουν αργά.....

    Ναι, να πάει μονο ο δάσκαλος και ο καθηγητής που την ώρα που εσυ φεύγεις απο το γραφείο και πας για ποτό, για καφε, για διασκέδαση, αυτός παει να διορθώσει γράπτα και τετράδια και να προετοιμαστεί για τα μαθήματα της επόμενης μέρας!
    Δίκιο έχεις, να παει μονο ο δάσκαλος και ο δάσκαλος, που την ώρα που εσύ εισαι στο γραφείο σου, μπροστά απο το υπολογιστή σου (ξέρεις εκείνη την ώρα που χαζεύεις στο ιντερνετ), εκείνος προσπαθεί να να διδάξει σε μια αίθουσα με 25 άτομα. Ξέρεις εκείνη την αίθουσα που το χειμώνα δεν έχει καλοριφέρ και το καλοκαίρι ψήνεται! (πόσο θα ήθελα, όλοι να είχατε περάσει έστω και μια ώρα μέσα απο μια τάξη)
    Σωστά τα λες, να πάει μονο ο δάσκαλος και ο δάσκαλος, που χωρίς να είναι επιλογή του, κλείνει το σχολείο για 2 ημέρες (Δευτέρα-Παρασκευή) και μετά κυνηγάει να βγάλει την ύλη.

    Αυτό δεν σημαίνει οτι συμφωνώ με την διαδικασία της εκλογής εφορευτικής επιτροπής.
    Δεν συμφωνώ να παέι ουτε ο εκπαιδευτικός, ούτε ο ιδιωτικός υπάλληλος, ουτε ο άνεργος, ουτε ο φοιτητής, ουτε ο εργάτης, ουτε ο ελεύθερος επαγγελματίας, ουτε ο Δημόσιος υπάλληλος.

    Δεν γίνεται ο δικαστικός αντιπρόσωπος να πληρώνεται (σωστά για μένα) παχυλά, και ο "τυχερός" που κληρώθηκε ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής να δουλεύει για 16-18 ώρες αμισθί, σαν δούλος! Το 30% του μισθού του δικαστικού αντιπροσώπου να πήγαινε στην εφορευτική επιτροπή, ίσως να μην είχαμε αυτό το πρόβλημα!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κόψουν το 30% της αμοιβής των δικηγόρων;;;; Χαχαχαα! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, είναι τέτοια η συντεχνία τους που είναι ικανοί να ακυρώσουν τις εκλογές! Έτσι γίνεται πάντα σε αυτή τη χώρα! Υπάρχουν οι μ@λάκες που τους επιβάλονται τα χίλια μύρια και οι μάγκες που την περνάνε ζωή και κότα!

      Διαγραφή
  3. Μην αρπάζεσαι ! δεν είπα ότι οι καθηγητές κάθονται και δεν είναι δύσκολο να κάνεις μάθημα με αυτές τις συνθήκες.Ούτε όμως και όποιος δουλεύει μπροστά σε υπολογιστή "παίζει" στο Ιnternet.Όπως υπάρχουν καθηγητές και δάσκαλοι "κοπανατζήδες" υπάρχουν και υπάλληλοι.Το θέμα είναι ότι αν τελικά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς θα ήταν μία λύση αυτή με τους καθηγητές-δασκάλους που θα έχουν 4 ημέρες "αργία" λόγω εκλογών , οπότε θα μπορούσαν να δουλέψουν τις 2 Κυριακές , αφού θα πληρωθούν κανονικά .Εκτός και αν κοπούν από τη μισθοδοσία τους η 4 αυτές μέρες και τα χρήματα δοθούν για την πληρωμή των εφορευτικών επιτροπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω ειμαι φετος στην επιτροπη,φυσικα αν παιρναμε κατι δεν θα πηγαινε ο κοσμος που δεν εχει κονε μεσα στην αστυνομια ή απο οπου ερχεται το χαρτι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kομματική αντιπρόσωπος ήμουνα και με έβαλε η δικ.αντιπρόσωπος μέλος της εφορευτικής. Αν δεν βάλει τον κομματικό αντιπρόσωπο μπορεί να βάλει τον πρώτο εκλογέα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα