Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Πού θα βρει ο Αλέξης Τσίπρας 120 βουλευτές για να γίνει δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ»

Στον ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να... μετρούν τα κουκιά για να διαπιστώσουν πώς μπορεί να προκύψει ο «μαγικός» αριθμός 120, καθώς, τόσες υπογραφές βουλευτών απαιτούνται για να προχωρήσει το αίτημα για τη διενέργεια δημοψηφίσματος αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλαμβάνει, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε από το Αμύνταιο, πρωτοβουλίες και θα ζητήσει συνεργασία από ΚΚΕ, Ανεξάρτητους Ελληνες, ΔΗΜΑΡ και τους ανεξάρτητους βουλευτές ώστε να συγκεντρωθούν οι υπογραφές.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής τα υπόλοιπα κόμματα κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους και δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα είτε θετικά είτε αρνητικά στην πρόταση Τσίπρα.

Αναζητούνται άλλοι 49


Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά άλλους 49 βουλευτές οι οποίοι θα υπογράψουν το αίτημα για δημοψήφισμα μαζί με τους 71 που έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με τα μέχρι στιγμής αριθμητικά δεδομένα, ακόμη και σε περίπτωση που τα κόμματα στα οποία έκανε «άνοιγμα» ο Αλέξης Τσίπρας συμφωνούσαν, ο αριθμός των βουλευτών φθάνει τους 109 οπότε αναζητούνται άλλοι 11.

Πιο αναλυτικά το ΚΚΕ έχει 12 βουλευτές, η ΔΗΜΑΡ 13 και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 13, δηλαδή, 38 στο σύνολο.

«Πόκερ» με τους ανεξάρτητους βουλευτές

Συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει κοινό πλαίσιο συνεργασίας με ορισμένους από τους 20 ανεξάρτητους βουλευτές ώστε να βρεθούν οι υπόλοιποι 11 που απαιτούνται για το δημοψήφισμα.

Η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών αποτελείται από 14 βουλευτές, ανάμεσά τους οι Οδυσσέας Βουδούρης και Πέτρος Τατσόπουλος που σε πρώτη φάση συμφωνούν με τις περισσότερες από τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς, ωστόσο να έχουν τοποθετηθεί για το ζήτημα του δημοψηφίσματος.

Συγκεκριμένα στην ομάδα των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών» έχουν ενταχθεί οι Μίμης Ανδρουλάκης (Β' Αθηνών), Οδυσσέας Βουδούρης (Β' Αθηνών), Χρυσούλα Γιαταγάνα (Α' Θεσσαλονίκης), Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος (Ημαθίας), Γεώργιος Κασαπίδης (Κοζάνης), Ιωάννης Κουράκος (Β' Πειραιώς), Πάρις Μουτσινάς (Μαγνησίας), Μάρκος Μπόλαρης (Σερρών), Νίκος Νικολόπουλος (Αχαΐας), Νταβρής Γεώργιος (Αχαΐας), Παραστατίδης Θεόδωρος (Κιλκίς), Νίκος Σταυρογιάννης (Φθιώτιδας), Τατσόπουλος Πέτρος (Β' Αθηνών), Τζάκρη Θεοδώρα (Πέλλης).

Χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα παραμένουν οι Νικήτας Κακλαμάνης (Α' Αθηνών), Βύρων Πολύδωρας (Β΄ Αθηνών), Στάθης Μπούκουρας (Κορινθίας), Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος (Λαρίσης) και οι δύο τελευταίες προσθήκες, Βασίλης Καπερνάρος και Μίκα Ιατρίδη.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα