ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Προς "γάμο" οι 2 βασικοί μνηστήρες του ΑΔΜΗΕ

Πολύ κοντά σε συμφωνία με το βασικό μέτοχο της Terna, δηλ. το ιταλικό ταμείο παρακαταθηκών CDP, για την απόκτηση μεριδίου 35% στην ιταλική εταιρεία διαχείρισης δικτύου βρίσκεται η State Grid of China Corporation, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters (Διαβάστε περισσότερα εδώ).
Ενδεχόμενη ολοκλήρωση της εν λόγω συμφωνίας δημιουργεί νέα δεδομένα για την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, δεδομένου ότι State Grid of China Corporation και Terna αποτελούν δύο από τους βασικότερους διεκδικητές του διαχειριστή του δικτύου μεταφοράς.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, η CDP βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων για την πώληση του μεριδίου στον κινεζικό όμιλο.
Για το σκοπό αυτό μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος του CDP ταξιδεύει στην Κίνα μαζί με τον ιταλό υπουργό οικονομικών.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters, τόσο η Terna όσο και η SGCC έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 66% του ΑΔΜΗΕ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τους όρους της προκήρυξης για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ, επιτρέπεται να υπάρξουν συμπράξεις ή κοινοπραξίες μεταξύ των σχημάτων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του διαχειριστή του ελληνικού συστήματος μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα