Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Δημόσιο: 5 ώρες επιπλέον δουλειά με τα ίδια λεφτά/Ανοιχτές οι δημόσιες υπηρεσίες 7.30-16.30

Μνημονιακή επιταγή η επιμήκυνση από τις 40 στις 45 ώρες (μία ώρα κάθε μέρα), που θα έχει τεθεί σε εφαρμογή μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014 - Ο πορτογαλικός άσος στο μανίκι της κυβέρνησης για να επιβάλει το μέτρο

Οσονούπω και κατ’ επιταγή των μνημονιακών δεσμεύσεων αλλάζει το σημερινό ωράριο εργασίας των 40 ωρών στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και αυξάνεται σε 45 ώρες, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα. 

Η διεύρυνση θα ξεκινήσει από τον σκληρό πυρήνα των υπουργείων και θα επεκταθεί -έως το τέλος του ερχόμενου Δεκεμβρίου- στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού (δήμοι και νομαρχίες), στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου κ.λπ. Η διεύρυνση του ωραρίου εργασίας δεν μεταφράζεται με κανέναν τρόπο σε αύξηση των αποδοχών ή των κάθε είδους επιδομάτων των εργαζομένων, ούτε αποτελεί υπερωριακή ή άλλης μορφής πρόσθετη εργασία. Αντίθετα, η κυβέρνηση θα επικαλεστεί το άρθρο 29 του Yπαλληλικού Kώδικα, σύμφωνα με το οποίο οι υπάλληλοι οφείλουν να εργαστούν πέραν του ωραρίου εργασίας ακόμη και σε μη εργάσιμες ημέρες, εφόσον το επιβάλλουν έκτακτες και εξαιρετικές ανάγκες. Παράλληλα, ένα επιχείρημα του κυβερνητικού στρατοπέδου κόντρα σε ενδεχόμενες αντιδράσεις των συνδικαλιστικών φορέων (ΑΔΕΔΥ, κ.λπ.) είναι ότι το πορτογαλικό ανώτατο δικαστήριο έχει κρίνει συνταγματική την επέκταση του ωραρίου στον δημόσιο τομέα κατά πέντε ώρες την εβδομάδα. 

2 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι εσείς χαίρεστε και εύχεστε να αυξηθεί το ωράριο στο δημόσιο ενώ το 8ωρο έχει κατοχυρωθεί δεκαετίες τώρα με αγώνες. Που θα οφελειθείτε εσείς και σε τι θα αλλάξει την μίζερη πραγματικότητα που ήδη βιώνεται καθημερινά αντί να κοιτάξετε να διορθώσετε την ζωή σας, ελπίζετε να ψηφίσει η κατσίκα του γείτονα, για να νιώσετε καλά! Ρε κομπλεξάρες!

    Είμαστε πραγματικά ένας ανυπόφορος, κομπλεξικός, ρουφιάνιος και αναδελφικός λαός!
    Για αυτό μας πηδάνε με τα μνημόνια τώρα οι σιωνιστές τραπεζίτες τις μέρκελ!
    Μια ζωή διχόνοια και έριδες! Ψευτο-κουλτουριάρηδες νέο-ελληνάρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε , το ότι δημοσιεύουμε την είδηση δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε.Δεν χαίρεται κανένας με το να αυξηθεί το ωράριο πλέον του 8ώρου .Θα πρόκειται για ένα επαίσχυντο μέτρο αν εφαρμοστεί .Το ίδιο ισχύει και για τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους που τους έβαλαν δουλειά και την Κυριακή , οι Αντίχριστοι.

      Διαγραφή

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα