Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Υπό Δημόσιο έλεγχο παραμένουν ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

Υπό δημόσιο έλεγχο θα παραμείνουν οι εταιρείες υδάτων, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, με βασικό αντικείμενο τις αποκρατικοποιήσεις και με φόντο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Την είδηση έδωσε ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος βγαίνοντας από τη σύσκεψη δήλωσε πως η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ.


Η απόφαση ορίζει τη διατήρηση του Δημοσίου ως του βασικού μετόχου στην ΕΥΔΑΠ καθώς "η αποξένωση του Ελληνικού Δημοσίου από την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., του οποίου η διατήρηση είναι αναγκαία για να μη μετατραπεί η δημόσια επιχείρηση σε ιδιωτική, συνιστά παράβαση των άρθρων 5 παρ. 5 και 21 παρ. 3 του Συντάγματος", όπως αναφέρει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η απόφαση δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορούν να εκχωρήσουν μειοψηφικά μερίδια των δύο επιχειρήσεων, αν και μια τέτοια πώληση θα αποφέρει λιγότερα έσοδα στο Δημόσιο. Επίσης πως τα στελέχη της τρόικας εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, για την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και ιδιαίτερα για την έλλειψη συντονισμού μεταξύ κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ.

Φέρονται να επέμειναν ιδιαίτερα στο θέμα της μη εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων κατά την τελευταία αξιολόγηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, στο οποίο προβλεπόταν η δημιουργία άτυπου διυπουργικού οργάνου που θα συντονίζει τις κυβερνητικές ενέργειες στήριξης των αποκρατικοποιήσεων που διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Το όργανο αυτό, ενώ θα έπρεπε να είχε λάβει σάρκα και οστά μέχρι τέλος Ιουνίου, αλλά δεν έχει συσταθεί ακόμα.

Επίσης, στο τελευταίο μνημόνιο έχει συμφωνηθεί η αλλαγή των μελών των διοικητικών συμβουλίων των δημοσίων επιχειρήσεων που αντιδρούν στη στρατηγική αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ. Όμως και εκεί δεν υπήρξαν αλλαγές, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ δίστασε να τις πραγματοποιήσει ή η κυβέρνηση δεν το άφησε να τις υλοποιήσει.  

Πηγή: kathimerini.gr- express.gr/ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα