Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Τι συμφώνησαν Βορίδης - φαρμακοποιοί για το ποσοστό κέρδους

O υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η χώρα είχε αναλάβει τη μνημονιακή δέσμευση για τη μείωση του ποσοστού κέρδους από το 23% στο 15%, καθώς και ότι η τρόικα είναι ενήμερη και σύμφωνη με την υπουργική απόφαση

Την υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται τα ποσοστά κέρδους στο σύνολο των φαρμάκων που διακινούνται μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων, παρουσίασε στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) ο υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης, στην έκτακτη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του κλάδου σήμερα.

O υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η χώρα είχε αναλάβει τη μνημονιακή δέσμευση για τη μείωση του ποσοστού κέρδους από το 23% στο 15%, καθώς και ότι η τρόικα είναι ενήμερη και σύμφωνη με την υπουργική απόφαση.


Σύμφωνα με τον υπουργό, ως αφετηρία για την περαιτέρω μείωση ελήφθη το 21% -αυτό είναι το καθαρό ποσοστό κέρδους εάν αφαιρεθεί η υποχρεωτική έκπτωση (rebate) που κάνουν οι φαρμακοποιοί με βάση τον τζίρο τους στον ΕΟΠΥΥ. Η απόφαση προβλέπει κλιμακωτό ποσοστό κέρδους σε όλα τα φάρμακα ανάλογα με την τιμή τους – σημειώνεται ότι είχε συζητηθεί και η πρόταση για οριζόντια μείωση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε όλα τα φάρμακα.

Παράλληλα, δίδεται στους φαρμακοποιούς πρόσβαση στα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ), με τη σχετική δαπάνη να ανέρχεται συνολικά σε 770 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Στελέχη του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι τουλάχιστον το 1/3 αυτού του τζίρου θα γίνεται ετησίως στα ιδιωτικά φαρμακεία.

Στα φάρμακα υψηλού κόστους, το ποσοστό κέρδους εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης του 3%.

Δείτε εδώ αναλυτικά

Έκτακτη σύσκεψη των μελών του συγκαλεί ο ΠΦΣ

Για αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις προειλημμένων αποφάσεων που αποσκοπούν στη διάλυση του φαρμακευτικού ιστού της χώρας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Ο ΠΦΣ συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης μετά την έκτακτη  συνάντηση με τον υπουργό Υγείας. Σημειώνεται ότι ο κλάδος βιώνει μια κρίσιμη συγκυρία στην ιστορία του  χωρίς να έχει προεδρείο, καθώς το ΔΣ του ΠΦΣ δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη σε σώμα.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί τους προέδρους των Συλλόγων της χώρας σε έκτακτη σύσκεψη, το Σάββατο 5 Ιουλίου, προκειμένου να συζητηθούν οι αποφάσεις του υπουργείου Υγείας για τα προαπαιτούμενα της τρόϊκας για τον κλάδο.

Στην ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ αναφέρει ότι οι φαρμακοποιοί αδυνατούν πλέον να σηκώσουν άλλο το βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης της χώρας που συνίσταται:

• Στην χρηματοδότηση των φαρμακευτικών δαπανών υγείας , με την οικονομική αιμορραγία τους
• Στην επιπλέον εργασία τους (αργίες, διανυκτερεύσεις κλπ) χωρίς αμοιβή
• Στην δωρεάν παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους πολίτες , σε αντίθεση με όσα ισχύουν στην Ε.Ε.
• Στην καθυστέρηση εξόφλησης των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ, που χρονολογούνται από το 2011
• Στην συνέχιση της εξυπηρέτησης του κοινού κατά τις εφημερίες , παρά την απορρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων

Τι δήλωσε ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης 

Περιμέναμε από την κυβέρνηση να ανακοινώσει μέτρα που να διορθώνουν τις υπερβολές σε βάρος των φαρμακείων και όχι μέτρα που επιδεινώνουν την ήδη υπάρχουσα τραγική κατάσταση. 

Τα φαρμακεία κλείνουν και η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει αποφάσεις σε βάρος τους και σε βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα