Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Η πρόταση των ανεξάρτητων βουλευτών για δημοψήφισμα


Η πρόταση των ανεξάρτητων βουλευτών για δημοψήφισμα
Τη δική τους πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» έδωσαν στη δημοσιότητα 14 βουλευτές που ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών. Την πρόταση αυτή έχει συνυπογράψει η ανεξάρτητη βουλευτής Τσαμπίκα Ιατρίδη, αν και δεν έχει ενταχθεί στη συγκεκριμένη ΚΟ, ενώ δεν υπογράφουν οι Ανδρέας Λοβέρδος (σ.σ. παραμένει στην ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών), Χρήστος Αηδόνης και Γιάννης Κουράκος. Ο Νίκος Νικολόπουλος έχει συνυπογράψει την πρόταση των ΑΝΕΛ.

Οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές και η Τσαμπίκα Ιατρίδη προτείνουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με βάση το άρθρο 44, παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας», που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με ερώτημα «Αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο».
Στο σκεπτικό της πρότασης αναφέρουν ότι «η εμμονή στην πώληση της ΔΕΗ έναντι ευτελούς τιμήματος αποκαλύπτει προθέσεις εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και ζημία του δημοσίου συμφέροντος, του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας και του συνόλου των καταναλωτών». Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης την εισαγωγή του νομοσχεδίου σε Θερινό Τμήμα της Βουλής και όχι στην Ολομέλεια, κάνοντας λόγο για προσπάθεια υποβάθμισης του τεράστιας σημασίας θέματος της μεταβίβασης του σημαντικότερου τμήματος της ΔΕΗ σε ιδιώτες, χωρίς πολιτικό σχεδιασμό για τη σύνδεση της ενέργειας με την ανάπτυξη της χώρας, για αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του νομοσχεδίου και για τεράστια βλάβη του δημόσιου συμφέροντος από τη μεταβίβαση αυτή με τίμημα απολύτως αναντίστοιχο με την πραγματική αξία των μεταβιβαζομένων. Η πρόταση καταλήγει ότι «καθίσταται αυταπόδεικτο ότι αρμόδιος για να κρίνει είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός».
Την πρόταση υπογράφουν: Πάρις Μουτσινάς, Μάρκος Μπόλαρης, Νίκος Σταυρογιάννης, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Κασαπίδης, Γιώργος Νταυρής, Θεόδωρος Παραστατίδης, Πέτρος Τατσόπουλος και Θεοδώρα Τζάκρη.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ/enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα